Bungee jumping σε νέα φανέλα

Ένα από τα πιο ριζοσπαστικά αδρεναλίνη αθλήματα, jumping bungee έγινε δημοφιλής στη δεκαετία του 1990 και συνεχίζει να αυξάνεται παγκοσμίως. Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι για να ξεφορτωθείτε τον εαυτό σας διαμέσου του χώρου με κορδόνια bungee, αλλά όλα παρέχουν συγκίνηση θανάτου. Ενώ το New Jersey δεν είναι ένα από τα μεγάλα κράτη πηδαλιούχου bungee, υπάρχουν ευκαιρίες. Τα κοντινά κράτη προσφέρουν περισσότερες επιλογές για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν.

Ιστορία

Το bungee jumping ξεκίνησε πριν από χιλιάδες χρόνια ως ένα τελετουργικό της μετάβασης στο νησί της Πεντηκοστής στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι άνδρες του νησιού έχτισαν πύργους ύψους άνω των 80 ποδιών και πήδησαν από αυτά χρησιμοποιώντας αμπέλια δεμένα γύρω από τους αστραγάλους τους. Το 1979, το Πανεπιστήμιο Επικίνδυνων Αθλημάτων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης πραγματοποίησε το πρώτο σύγχρονο άλμα bungee από τη γέφυρα Suspension Clifton στο Μπρίστολ της Αγγλίας. Όχι μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980 το άλμα bungee έγινε εμπορική δραστηριότητα, όταν ο A.J. Η Hackett άνοιξε το πρώτο site δημόσιας άλμα στη Νέα Ζηλανδία.

Εξοπλισμός

Το Bungee jumping απαιτεί δύο βασικά κομμάτια εξοπλισμού – κορδόνια bungee και μια πλεξούδα. Είναι προφανές ότι χρησιμοποιείται ο υψηλότερης ποιότητας εξοπλισμός. Τα κορδόνια είναι κατασκευασμένα από “φυσικό καουτσούκ” και τεντώνονται μεταξύ δύο και τεσσάρων φορές του αρχικού μήκους. Μια ομάδα τεσσάρων ή πέντε κορδονιών είναι συνηθισμένα συνδεδεμένες μεταξύ τους για πλεονασμό και δύναμη. Οι πλεξούδες είναι κατασκευασμένες από γεμισμένο ιμάντα και συνδέονται με ασφάλεια γύρω από τους αστραγάλους, το οποίο είναι αυτό που το καλώδιο είναι συνδεδεμένο για το πρώτο πηδώντας. Συνήθως μια ιμάντα αναρρίχησης σε βράχο θα φορεθεί στο σώμα ως εφεδρικό και για μια πιο άνετη βόλτα πίσω μετά το άλμα.

Τύποι

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους ένα καλώδιο bungee μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκτοξεύσει έναν άνθρωπο μέσω του αέρα, μερικές από τις οποίες είναι ευκολότερο να βρεθούν στο New Jersey από άλλες. Το παραδοσιακό άλμα bungee περιλαμβάνει καταδύσεις, άλματα ή πτώση από μια γέφυρα ή ένα ψηλό κτίριο, χωρίς πτώση μέχρι το σκοινί να σπάσει πίσω. Αντίστροφη bungee ή “bungee πυραύλων” ξεκινά το άλμα από το έδαφος με το άλλο άκρο του τεντωμένο καλώδιο γαντζώθηκε σε ένα γερανό. Όταν απελευθερωθεί, ο βραχυκυκλωτήρας “πυραύλους” προς τα πάνω. Ο “δίδυμος πύργος” είναι όπου δύο κορδόνια τεντώνονται από πύργους δίπλα-δίπλα και συνδέονται με τον βραχίονα στη μέση. Αυτός είναι ο ασφαλέστερος τύπος, ευκολότερος να βρεθεί και είναι συχνά ένα χαρακτηριστικό σε πάρκα ψυχαγωγίας. Το Six Flags Great Adventure Park στο Τζάκσον, Νιου Τζέρσεϋ, προσφέρει αυτό το είδος άλματος.

Τοποθεσίες

Bungee clubs είναι διάσπαρτα γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί στο New Jersey. Εκτός από το άλμα διπλού πύργου στο Six Flags, μια εταιρεία “εμπειρίας περιπέτειας” που ονομάζεται Luxergy προσφέρει bungee jumping σε 10 δήμους του New Jersey, όπως Camden, Passaic, Trenton και Newark. Για το άλτης του Νιου Τζέρσεϋ που είναι πρόθυμος να ταξιδέψει, το Adrenaline Dreams Adventures είναι ένα αξιόλογο club jumping στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβανίας.

Συμβουλές

Μόνο άλμα με μια αξιόπιστη οργάνωση. Το Bungee jumping δεν είναι ένα αθλητικό παιχνίδι. Γνωρίστε το βάρος σας, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την επιλογή του σωστού καλωδίου. Τα αξιόλογα clubs jumping θα καταγράψουν το βάρος σας και το καλώδιο που χρησιμοποιείται. Ζητήστε από τον χειριστή αν ο οργανισμός διατηρεί τα αρχεία καταγραφής του αριθμού των άλματα ανά καλώδιο. Τα κορδόνια κάνουν φθορά και πρέπει να αντικαθίστανται συχνά. Τέλος, τα περισσότερα άλματα έχουν γυριστεί, και αξίζει τον κόπο να αγοράσετε την ταινία του άλματος σας για να ξαναζήσετε τη διασκέδαση και να δείτε άλλους.