Ψήνουν τα μαλακά πετρέλαια ψαριών;

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο ιχθυέλαιο προάγουν την υγιή χοληστερόλη, η οποία βοηθά στην προστασία της καρδιάς σας. Ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσετε ιχθυέλαιο στη διατροφή σας είναι να καταναλώνετε τουλάχιστον δύο μερίδες λιπαρών ψαριών κάθε εβδομάδα. Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου μπορούν να γκρεμιστούν και πρέπει να αποθηκευτούν σωστά. Η ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία αναφέρεται στο μη ανοιγμένο προϊόν. Μόλις ανοίξετε τα συμπληρώματα ιχθυελαίου και τα εκθέσετε στον αέρα, σταδιακά θα γκρεμιστούν.

Τα χαμηλά μειωμένα συμπληρώματα ιχθυελαίου

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι χημικά ασταθή και είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε οξείδωση και αποικοδόμηση με την πάροδο του χρόνου κατά την αποθήκευση. Γενικά, εκτιμάται ότι τα συμπληρώματα ιχθυελαίου λήγουν περίπου 90 ημέρες αφότου τα ανοίξετε. Το φως, η θερμότητα και το οξυγόνο είναι οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το ρυθμό υποβάθμισης. Ακόμη και αποθηκευμένο στο σκοτάδι, το ιχθυέλαιο μπορεί να οξειδώνεται απαράδεκτα μέσα σε ένα μήνα αποθήκευσης, σύμφωνα με ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στην έκδοση του περιοδικού “BioMed Research International”. Υψηλά οξειδωμένα ιχθυέλαια μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα επίπεδα χοληστερόλης, σύμφωνα με την ανασκόπηση.

Η ετυμηγορία

Επειδή το ιχθυέλαιο είναι ιδιαίτερα επιρρεπές στην οξείδωση, είναι καλύτερο να αγοράσετε την προμήθεια ενός μηνός κάθε φορά. Μπορείτε να ελέγχετε κάψουλες από καιρό σε καιρό με τη μυρωδιά τους. Πετάξτε τα μακριά μόλις αρχίσουν να εκπέμπουν ισχυρή ή χαλασμένη οσμή. Η αποθήκευση συμπληρωμάτων ιχθυελαίου επιταχύνει εσφαλμένα τη λήξη. Ακολουθήστε τις οδηγίες αποθήκευσης του κατασκευαστή. Ορισμένα συμπληρώματα ιχθυελαίου πρέπει να ψύχονται, ενώ πρέπει να φυλάσσετε άλλα σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.