Φουσκάλες στα πόδια από το σκι

Οι νέες σωματικές δραστηριότητες συχνά έρχονται με νέες πηγές δυσφορίας μέχρι το σώμα σας να προσαρμοστεί σε άγνωστο άγχος και απαιτήσεις. Τα αθλήματα και οι ασκήσεις που απαιτούν παρατεταμένη κινητικότητα, συμπεριλαμβανομένου του σκι, συχνά προκαλούν φουσκάλες στα πόδια και στα πόδια όταν αυτά τα τμήματα του σώματος εκτίθενται σε ασυνήθιστες και συνεχείς τριβές και πιέσεις. Μετά το σκι για λίγο, μπορείτε να αναπτύξετε προστατευτικά κάλους στις ίδιες περιοχές όπου κάνατε πρώτα φυσαλίδες. Οι κυψέλες και οι τραυματισμοί μπορούν να ελαχιστοποιηθούν ή να αποφευχθούν με τη χρήση σωστών ενδυμάτων και εργαλείων.

Αιτία

Η συνεχής τριβή και η πίεση στο δέρμα σας αποτελούν τις αιτίες των κυψελών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στα πόδια σας από το σκι. Ενώ τα παντελόνια ή τα άλλα ενδύματα μπορεί να ασκήσουν πίεση ή τριβή στα πόδια σας, ο πιο πιθανός ένοχος είναι οι μπότες σας για σκι. Εάν οι μπότες του σκι είναι πολύ σφιχτές, οι φουσκάλες σχηματίζονται από συνεχή πίεση στα πόδια σας, αν είναι πολύ χαλαρά, μπορούν να τρίβουν πάνω και κάτω στα πόδια σας καθώς σέρνετε. Αν τα πόδια σας ιδρωθούν κάτω από τη δέσμη ενδυμάτων που φοράτε κατά τη διάρκεια του σκι, αυτό διευκολύνει τη δημιουργία φυσαλίδων. Το ανώτερο στρώμα του δέρματος διαχωρίζεται από το στρώμα από κάτω και ένα υγρό που λειτουργεί ως ένα μαξιλάρι σκαλίζει ανάμεσα.

Θεραπεία

Οι κυψέλες στα πόδια σας μετά το σκι δεν απαιτούν καμία θεραπεία · αυτοί αποχωρίζονται μόνοι τους σε λίγες μέρες. Ωστόσο, εάν οι φουσκάλες σας προκαλούν πόνο ή δυσφορία, έχετε την επιλογή να τις αποκόψετε. Αν είστε σε ένα ταξίδι σκι, αυτό μπορεί να είναι απαραίτητο για να αποτρέψετε τις φουσκάλες να παρεμποδίσουν την απόλαυση των διακοπών σας. Πλύνετε τα χέρια και τα πόδια σας με ζεστό νερό και σαπούνι, στη συνέχεια αποστειρώνετε μια βελόνα, τις φουσκάλες και τα περιβλήματα γύρω από το δέρμα με τρίψιμο αλκοόλ. Βάλτε τη βελόνα απλά μέσα από το ανώτερο στρώμα του ξεχωριστού δέρματος, στην άκρη κάθε κυψέλης. Αφήστε το υγρό να στραγγίσει τελείως και σκουπίστε το μακριά. Εφαρμόστε ένα τοπικό αντιβιοτικό και καλύψτε την πληγή με έναν επίδεσμο. Αποφύγετε να ασκείτε πίεση ή τριβή στις πληγείσες περιοχές μέχρι να επουλωθούν.

Πρόληψη

Κατάλληλες κατάλληλες μπότες για σκι και ρούχα σκι, συμπεριλαμβανομένων των κάλτσων, είναι απαραίτητες για την αποφυγή φουσκώματος στα πόδια σας κατά τις εκδρομές σας στο σκι. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μπότες για διαφορετικούς τύπους σκι και εδάφους. Αγοράστε το εξοπλισμό σκι από έναν έμπειρο πωλητή που μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με τον τύπο μπότες που χρειάζεστε. Βεβαιωθείτε ότι οι μπότες του σκι ταιριάζουν άνετα, αλλά όχι σφιχτά. Οι ακρυλικές κάλτσες ελαχιστοποιούν την τριβή, σημειώνει ένα άρθρο στο “The Physician and Sportsmedicine”. Περάστε τα πόδια και τα πόδια σας με τη σκόνη μωρών πριν τακτοποιήσετε για να τα κρατήσετε απαλλαγμένα από ιδρώτα. Εάν γνωρίζετε περιοχές στα πόδια σας που είναι επιρρεπείς σε φουσκάλες, βάλτε ένα επίδεσμο ή ένα δεύτερο προστατευτικό προϊόν τύπου δέρματος πάνω από τα σημεία.

Προειδοποιήσεις

Μην αποστραγγίζετε τις κυψέλες του αίματος, προειδοποιεί την Κλινική Αθλητικών Κακώσεων. Αυτά συμβαίνουν όταν ένα αιμοφόρο αγγείο καταστρέφεται από τριβή ή πίεση που προκαλεί μια κυψέλη και το αίμα να εισχωρεί στην περιοχή μεταξύ των στρωμάτων του δέρματος. Οι κυψέλες αίματος παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από άλλες φουσκάλες. Η μόλυνση είναι η πρωταρχική ανησυχία με όλες τις φουσκάλες, ιδιαίτερα μετά την εμφάνισή τους. Χρησιμοποιήστε ένα τοπικό αντιβιοτικό και αλλάξτε τους επίδεσμους πάνω από τις φουσκάλες των ποδιών σας δύο φορές την ημέρα και κάθε φορά που βρέχονται ή βρώμικα. Αφήστε το ανώτερο στρώμα του δέρματος στις κυψέλες για επιπλέον προστασία. Εάν εμφανίσετε αυξημένη ερυθρότητα, πόνο, φλεγμονή, οίδημα ή άλλα πιθανά σημεία λοίμωξης, επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό.