Τις παραλίες στο Μαίην για να βρείτε το ποτήρι της θάλασσας

Η ακτή του Maine, μια κορδέλα λευκής άμμου που ξεχειλίζει κατά τη διάρκεια των 5.500 μιλίων, φιλοξενεί έναν μακρύ κατάλογο δραστηριοτήτων: περιήγηση, περιπλάνηση, λατρεία με ηλιοβασίλεμα και άμμο-κτίριο μεταξύ αυτών. Εάν η ιδέα σας για ένα ενεργό απόγευμα στην παραλία περιλαμβάνει μια μακρά ακτογραμμή ανάπαυσης, σκεφτείτε να κινητοποιήσετε τις εξερευνήσεις σας με κυνήγι θησαυρού: συγκεκριμένα, για πολύχρωμα, απαλά ακτινοβολητικά κομμάτια θαλάσσιου γυαλιού. Οι παραλίες του Maine είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δείτε.

Ποτέ μην σκουπίστε

Όλα τα κομμάτια θαλάσσιου γυαλιού, ανεξάρτητα από το συνηθισμένο ή σπάνιο και πολύτιμο, έχουν ένα κοινό πράγμα: Τεχνικά, είναι σκουπίδια. Ενώ οι σοβαροί συλλέκτες ενδιαφέρονται περισσότερο για τα πολύτιμα θραύσματα του φορτίου που χάθηκαν στα ναυάγια του παρελθόντος, τα περισσότερα θαλάσσια γυαλιά στις ακτές όπως το Maine προέρχονταν από απλά και απλά σκουπίδια. Πλυμένα από παράκτιους χώρους υγειονομικής ταφής, που απορρίπτονται από μια μακρά εκσκαφή από τη γη ή που απορρίπτονται από βάρκες στην ανοιχτή θάλασσα, πολλά γυαλιά απορριμμάτων καταλήγουν στην ακτή με τη σπασμένη, φθαρμένη μορφή που έχουμε έρθει να αναγνωρίσουμε ως “θαλάσσιο γυαλί”. Από εκεί, οι συλλέκτες το αρπάζουν για επίδειξη ή για χειροτεχνία σε κοσμήματα και άλλες τέχνες.

Πιο δύσκολο να βρεθεί

Πριν από την εμφάνιση του πλαστικού, τα περισσότερα οικιακά προϊόντα συσκευάστηκαν σε γυαλί. Το θαλάσσιο γυαλί είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην ανατολική ακτή, όπου οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν γυαλί έχουν ζήσει από την εποχή των πρώιμων ευρωπαϊκών οικισμών, έτσι οι λάτρεις προτιμούν να πάνε στις ακτές όπως το Maine για να ψάξουν (σε αντίθεση με τις ακτές της δυτικής Αμερικής, Σπανιότερα). Οι εμπειρογνώμονες στην τέχνη της παρατήρησης της θάλασσας σημειώνουν ότι, ενώ το γυαλί γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρεθεί, υπάρχει αρκετός χρόνος αν ξέρετε πού να κοιτάξετε, πότε να κοιτάξετε και τι ψάχνετε. Οι έμπειροι πεζοπόροι έχουν ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα, καθώς το καλύτερο γυαλί τείνει να είναι πολύ πιο μακριά κατά μήκος της παραλίας από ό, τι ήταν κάποτε.

Τα Hotspots του Sea of ​​Maine

Οι συλλέκτες γυαλιού στη θάλασσα του Maine κατευθύνονται προς το νησί Bailey, κοντά στην αλιευτική μαρίνα. Άλλα αναφερθέντα παραγωγικά σημεία συλλογής είναι το Lubec, το Eastport, το Beals Island, το Jonesport Beach, το Peaks Island και το Treasure Beach. Το Bar Island, ένα παλιρροϊκό νησί στην πόλη Bar Harbor, είναι ένας αμμώδης, υγρός ισθμός που ενώνει το Εθνικό Πάρκο Acadia με το νησί Bar. Το γυαλί συγκεντρώνεται στην γραμμή παλίρροιας του νησιού. Για τα καλύτερα κομματάκια, περπατήστε κατά μήκος του ισθμού με την παλίρροια. Όπου και να πηγαίνετε, οι εμπειρογνώμονες προτείνουν να χτυπάτε τα πλήθη φτάνοντας στο κυνήγι πολύ νωρίς – κατά προτίμηση, αμέσως μετά τη χιονόπτωση – και αμέσως μετά το χαμηλότερο σημείο της παλίρροιας.

Μια ενεργή άσκηση

Ενώ η συλλογή γυαλιού από τη θάλασσα δεν θεωρείται σοβαρή καρδιά, μερικές από τις καλύτερες παραλίες του Maine για την επιδίωξη είναι μια σταθερή πεζοπορία από τον χώρο στάθμευσης. Φορέστε ανθεκτικά παπούτσια για να προστατέψετε τους αστραγάλους σας – ειδικά στις συχνά ολισθηρές, βραχώδεις ακτές του Maine. Μην ξεχάσετε να φέρετε νερό και υγιεινά σνακ, καθώς η περιπλάνησή σας προς τα κάτω μπορεί να σας οδηγήσει σε δυσκολία μακριά από τα τοπικά καταστήματα γωνιών.