Την αίσθηση της βουβωνικής κοιλιάς μετά από έντονη άσκηση

Ο πόνος στην βουβωνική χώρα μετά από έντονη άσκηση μπορεί να οφείλεται σε έναν αριθμό τραυματισμών στις δομές της κάτω κοιλίας και της λεκάνης. Μπορεί να έχετε τεντώσει έναν μυϊκό τένοντα ή συνδέσμους που περνούν μέσα από τη λεκάνη. Μπορεί επίσης να αναπτύξετε μια κήλη. Εάν υπάρχει πόνος που συνεχίζει να εμφανίζεται μετά την ανάπαυση, επισκεφθείτε τον γιατρό σας για περαιτέρω αξιολόγηση.

Μυϊκή θλάση

Η πιο συνηθισμένη αιτία του πόνου των βουβωνιών είναι ο μυς, ο τένοντας ή το στέλεχος του συνδέσμου. Ο πόνος των οστών μπορεί να συμβεί αμέσως μετά τον τραυματισμό ή το πρήξιμο μπορεί να εμφανιστεί σταδιακά σε μια περίοδο εβδομάδων έως μηνών. Πολλές μυϊκές ομάδες στο ισχίο και τη λεκάνη παρέχουν στο κάτω άκρο σας ένα ευρύ φάσμα κινήσεων. Η υπερβολική χρήση και ο ερεθισμός αυτών των μυών μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή καταπόνηση. Η μυϊκή καταπόνηση εμφανίζεται όταν υπάρχει ρήξη των μυϊκών ινών δευτερογενή σε υπερβολική έκταση του τραυματισμένου μυός.

Κήλη

Μια βουβωνική κήλη είναι μια διόγκωση στην περιοχή των βουβωνών εκατέρωθεν του ηβικού οστού σας, η οποία μπορεί επίσης να περιλαμβάνει πόνο ή δυσφορία στη βουβωνική χώρα σας κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αυτή η διόγκωση οφείλεται σε ένα σάκο που προεξέχει από μια τρύπα ή αδύναμη περιοχή στο στρώμα του κοιλιακού τοιχώματος που περιβάλλει τον μυ.

Κάταγμα ισχίου

Ένα κάταγμα ενός οστού στη λεκάνη μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα πόνο που αναφέρεται στην περιοχή της βουβωνικής χώρας. Ο ισχός δεν μπορεί πλέον να παρέχει επαρκώς την υποδοχή που απαιτείται για το μηρό, ώστε να κινείται ελεύθερα. Ο πόνος μπορεί να προκαλέσει περιορισμένο εύρος κίνησης και ανικανότητα να περπατήσει σωστά.

Απαιτείται περαιτέρω αξιολόγηση

Ο πόνος στη βουβωνική χώρα μπορεί να είναι ένα καλοήθη γεγονός, αλλά θα πρέπει να διερευνήσετε αυτό το πρόβλημα από το γιατρό σας. Οίδημα μπορεί να αυξηθεί σε μέγεθος και να οδηγήσει σε πόνο. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε βάρος στο πόδι στην ίδια πλευρά όπου αντιμετωπίζετε πόνο στη βουβωνική χώρα, μπορεί να χρειαστεί ιατρική απεικόνιση του ισχίου και της λεκάνης σας.