Τα τσιπ σοκολάτας είναι υγιή;

Θα ήταν υπέροχο να διαπιστώσετε ότι τα τσιπ σοκολάτας είναι υγιεινά. Αυτά τα ημι-γλυκά σοκολατάκια χρησιμοποιούνται συχνά στο ψήσιμο, ειδικά μπισκότα τσιπ σοκολάτας. Το ίδιο το μπισκότο μπορεί να μην είναι τόσο υγιές όσο η σοκολάτα, ειδικά η μαύρη σοκολάτα που ονομάζεται ημι-γλυκιά. Μπορείτε να τα φάτε από την τσάντα, αλλά ίσως θέλετε να παρακολουθήσετε τα ποσά σας.

Τα τσιπ σοκολάτας είναι συνήθως ημι-γλυκιά σοκολάτα φτιαγμένη από ζάχαρη, σοκολάτα, βούτυρο κακάο, λίπος γάλακτος και λεκιθίνη σόγιας, η οποία δρα ως γαλακτωματοποιητής. Ονομάζονται επίσης ημίγλυκα. Οι πιο σημαντικές ποικιλίες κατασκευάζονται από τις Nestle, Hershey και Ghirardelli. Τα συστατικά ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς ανά μάρκα.

Μια κουταλιά της σούπας ή 15 γραμμάρια ημίγλυκα μάρκες σοκολάτας έχει 70 θερμίδες, εκ των οποίων 35 από λιπαρά. Αυτό αντιστοιχεί σε 4 g συνολικού λίπους ανά κουταλιά της σούπας. Από αυτά, 2,5 g είναι κορεσμένα λίπη. Εάν μετρήσετε το 1/4 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας, θα έχετε 280 θερμίδες και 16 γραμμάρια συνολικού λίπους.

Οι συνολικοί υδατάνθρακες ζυγίζουν σε 10 γραμμάρια ανά κουταλιά σούπας σοκολάτας. Αυτό περιλαμβάνει 8 g ζάχαρης. Σε 1/4 φλιτζάνι τσιπς, λαμβάνετε 32 γραμμάρια ζάχαρης.

Οι μαύρες σοκολάτες, όπως οι ημι-γλυκές μάρκες, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Αυτή είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη για αυτό το γλυκό μπιφτέκι. Σύμφωνα με το «Journal of Agricultural and Food Chemistry», το 2006, τα φυσικά κακάο έχουν τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών που ακολουθούνται από μαύρες σοκολάτες, όπως ημίγλυκα αυγά και τέλος σοκολάτες και σιρόπια γάλακτος. Τα αντιοξειδωτικά στη σοκολάτα έχουν βρεθεί ότι αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας – την “καλή” χοληστερόλη – συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο προφίλ υγείας της καρδιάς, όπως αναφέρθηκε τον Νοέμβριο του 2004, “Free Radical Biology and Medicine”. Η American Heart Association δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου με ημερομηνία 17 Αυγούστου 2010, ότι η μέτρια κατανάλωση υψηλής ποιότητας σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας. Οι γυναίκες που κατανάλωναν δύο με τρεις μερίδες την εβδομάδα είχαν 32% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακής ανεπάρκειας.

Συστατικά

Θερμίδες και λίπος

Υδατάνθρακες και ζάχαρη

Οφέλη για την υγεία