Τα οφέλη του πιπεριού του σκόρδου και του καγιέν

Πολλοί πολιτισμοί έχουν χρησιμοποιήσει το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν στην παραδοσιακή ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κάθε μία από αυτές τις φαρμακευτικές τροφές έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από τον καρκίνο. Το σκόρδο μελετάται περισσότερο για το ρόλο του στην προαγωγή της υγείας της καρδιάς και την ενίσχυση της ανοσολογικής λειτουργίας, ενώ το πιπέρι καγιέν είναι πιο γνωστό για τη δυνατότητά του να προκαλέσει απώλεια βάρους και να μειώσει τον πόνο.

Έρευνα της σκόρδου

Το σκόρδο είναι ένα βότανο με πολλές πιθανές εφαρμογές, αν και το MedlinePlus το αξιολογεί ως πιθανώς αποτελεσματικό για πέντε χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της αθηροσκλήρωσης (σκλήρυνση των αρτηριών), του καρκίνου του παχέος εντέρου, των δαγκωμάτων και των μυκητιασικών λοιμώξεων του δέρματος. Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, το σκόρδο είναι πιο γνωστό για το ρόλο του στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, αν και τα στοιχεία σε αυτόν τον τομέα είναι μικτά. Αλλά το σκόρδο χρησιμεύει ως λεπτότερο αίμα, το οποίο από μόνο του μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων. Το σκόρδο μπορεί επίσης να έχει κάποια αποτελεσματικότητα στη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος.

Ενθαρρύνετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με το σκόρδο

Ένα έγγραφο του 2001 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “The Journal of Nutrition” επισημαίνει ότι η ικανότητα του σκόρδου να εμποδίζει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων μπορεί να είναι ένα από τα πιο εξαιρετικά οφέλη του. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, το σκόρδο έχει ιδιότητες αποτοξίνωσης καθώς και τη δυνατότητα διέγερσης αντιοξειδωτικών ενώσεων. Το σκόρδο μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως ισχυρό ανοσοποιητικό αναμνηστικό, το οποίο ενισχύει την αποτελεσματικότητά του ως προληπτικό για τον καρκίνο. Λειτουργεί με την τόνωση διαφόρων λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις και τις ασθένειες. Όταν διατηρείται η διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος, ο κίνδυνος καρκίνου μπορεί να μειωθεί σημαντικά, σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης.

Πιπέρι Cayenne για τον πόνο

Το Capsicum annuum, επίσης γνωστό ως πιπέρι καγιέν, περιέχει μια ουσία γνωστή ως καψαϊκίνη, η οποία έχει ποικίλα πιθανά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του πόνου. Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland σημειώνει ότι η καψαϊκίνη χρησιμοποιήθηκε ως από του στόματος θεραπεία για κακή όρεξη και προβλήματα στο στομάχι, καθώς και για τη βελτίωση της κυκλοφορίας. Οι κρέμες καψαϊκίνης συχνά εφαρμόζονται τοπικά για τη θεραπεία της ψωρίασης, της οστεοαρθρίτιδας, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, του νευρικού πόνου, του πόνου μετά από χειρουργική επέμβαση και του πόνου στην πλάτη.

Ενισχύστε την απώλεια βάρους με το Cayenne

Σύμφωνα με δημοσίευμα του 2011 που δημοσιεύθηκε στην «Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Φαρμακολογίας», τα καψαϊνοειδή, οι δραστικές ουσίες στην πιπεριά καγιέν, έχουν διάφορες δράσεις που προάγουν την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των αντικαρκινικών, αντιφλεγμονωδών, αντιοξειδωτικών και αντι-παχυσαρκιών ιδιοτήτων. Ένα άρθρο του 2012 που δημοσιεύεται στο “Appetite” σημειώνει επίσης τη δυνατότητα για καγιέν και πιπέρι για την προώθηση της απώλειας βάρους. Επιπλέον, οι συγγραφείς αναφέρουν την ικανότητα των καψαϊκινοειδών να αυξήσουν την ενεργειακή τους απόδοση, να προωθήσουν την καύση λίπους και να μειώσουν την όρεξη. Αυτά τα συνδυασμένα αποτελέσματα μπορούν να κάνουν το πιπέρι Cayenne ευεργετικό μέρος ενός προγράμματος απώλειας βάρους.