Σχετικά με το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα κατά τη διάρκεια της

Πολλές γυναίκες πρέπει να αντιμετωπίσουν αποστροφής και φαγητό σε όλη την εγκυμοσύνη τους. Δυστυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτά τα θέματα μπορούν να παρεμποδίσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του σώματος, μειώνοντάς τα σε επίπεδα που θέτουν σε κίνδυνο την καθημερινή ζωή. Οι γυναίκες θα πρέπει να ενημερώνουν τους γιατρούς και τις μαίες τους για τις διατροφικές τους συνήθειες και τα επίπεδα ενέργειας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Το χαμηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα συνήθως μπορεί εύκολα να διαγνωστεί και να αντιμετωπιστεί. Περιστασιακά μπορεί να σηματοδοτήσει μια πιο σοβαρή υποκείμενη κατάσταση.

Χαμηλή περιεκτικότητα σε σακχάρου στο αίμα

Μια έγκυος γυναίκα χρειάζεται περίπου 300 επιπλέον θερμίδες καθημερινά για να υποστηρίξει το μεταβαλλόμενο σώμα της και το μωρό που μεγαλώνει μέσα σε αυτήν. Όταν δεν τρώει αρκετή τροφή, το σάκχαρο του αίματος πέφτει – πολύ πιο γρήγορα από ό, τι όταν δεν είναι έγκυος. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται επίσης υπογλυκαιμία. Μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να επιβεβαιώσει την κατάσταση.

Συμπτώματα

Ο όγκος αίματος μιας γυναίκας αυξάνεται σχεδόν κατά 50% κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Τα καρδιαγγειακά και τα νευρικά συστήματα μιας κανονικής γυναίκας προσαρμόζονται στις αλλαγές αυτές με διακυμάνσεις της αρτηριακής πίεσης, αλλά το υπογλυκαιμικό σώμα της γυναίκας δεν έχει αρκετές επιπλέον θερμίδες για να διατηρηθεί. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζονται ζάλη και μερικές φορές λιποθυμία.

Επιπλοκές

Μια μελέτη του Αυγούστου 2005 “Journal of Perinatology” αναφέρει ότι οι μητέρες με υπογλυκαιμία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν μωρά που χρειάζονται εισαγωγή στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών. Μια μελέτη για την «αναπαραγωγική υγεία» του Ιουλίου 2009 αναφέρει ότι οι υπογλυκαιμικές γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν προεκλαμψία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Η προεκλαμψία είναι μια σοβαρή κατάσταση που οδηγεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση, πρόωρη παροχή και ακόμη και σε θάνατο του εμβρύου εάν δεν παρακολουθείται στενά.

Θεραπεία

Για να αποφύγετε το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα, οι έγκυες πρέπει να τρώνε. Το Hypoglycemia.org συνιστά έξι μικρά γεύματα όλη την ημέρα και όχι τρία μεγάλα γεύματα ώρες και ώρες. Τα ολόκληρα τρόφιμα είναι καλύτερα από τα επεξεργασμένα τρόφιμα και η πρωτεΐνη πρέπει να αποτελεί το επίκεντρο κάθε γεύματος. Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να τρώνε φρούτα και να πίνουν χυμούς φρούτων μόνο με μέτρο. Η ζάχαρη, το αλεύρι, τα αποξηραμένα φρούτα και η καφεΐνη θα πρέπει να εξαλειφθούν πλήρως από τη διατροφή.

Αναζητώντας ιατρική βοήθεια

Σύμφωνα με το Babycenter, τα υπογλυκαιμικά συμπτώματα ζάλης ή λιποθυμίας σε συνδυασμό με θολή όραση, ομιλία, αίσθημα παλμών της καρδιάς ή μούδιασμα μπορεί να υποδηλώνουν σοβαρή υποκείμενη κατάσταση. Μια γυναίκα πρέπει να επικοινωνήσει αμέσως με το γιατρό ή τη μαία.