Σχέδιο διατροφής για τους αθλητές που προσπαθούν να χάσουν βάρος

Πολλοί αθλητές επιθυμούν να χάσουν βάρος για να γίνουν ταχύτεροι και να βρεθούν σε καλύτερη κατάσταση για την επόμενη σεζόν. Συνδυάζοντας τα σωστά τρόφιμα με το σωστό ποσό εκπαίδευσης θα σας βοηθήσει να μειώσετε το υπερβολικό βάρος και θα σας επιτρέψουν να γίνετε πιο αποτελεσματικός παίκτης. Ορισμένα αθλήματα όπως η πυγμαχία και η πάλη έχουν τάξεις βάρους και αναγκάζουν τους αθλητές τους να είναι κάτω από ένα ορισμένο όριο βάρους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια υγιή μέθοδο για να χάσετε βάρος και όχι να παραλείψετε τα γεύματα και να λιώσετε τον εαυτό σας, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας.

Σημασία

Η απώλεια μεγάλου βάρους δεν μπορεί να επιτευχθεί καθ ‘όλη τη διάρκεια της νύχτας. Ο διαιτολόγος Jayson Hunter, R.D., συνιστά ότι οι αθλητές που προσπαθούν να χάσουν βάρος πρέπει να το κάνουν σταδιακά, ιδανικά να μην χάσουν περισσότερο από 1 έως 2 κιλά. ανά εβδομάδα. Ο προπονητής σας μπορεί να έχει θέσει εκτός εποχής στόχους για να ολοκληρώσετε και να χάσετε βάρος μπορεί να είναι ένας από αυτούς. Εάν κατορθώσετε να χάσετε βάρος, μπορεί να σας βοηθήσει να εκτελέσετε μερικά βήματα ταχύτερα και να είστε σε θέση να κάνετε ένα παιχνίδι που ίσως να μην έχετε κάνει έξι μήνες νωρίτερα.

Σταδιακή Μείωση

Προσπαθήστε να αποφύγετε την απώλεια υπερβολικού βάρους ταυτόχρονα. Ο ερευνητής της διατροφής Christopher D. Jensen, Ph.D., λέει ότι για να χάσετε 1 κιλό την εβδομάδα θα χρειαστεί να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων σας ανά ημέρα με περίπου 600 θερμίδες. Επίσης, μόλις τελειώσει η εποχή σας, πάρτε μια περίοδο ανάπαυσης τεσσάρων εβδομάδων για να επιτρέψετε στο σώμα σας να ανακάμψει από το σωματικό άγχος που διατηρείται κατά τη διάρκεια του έτους. Προσπαθήστε να αποφύγετε να χάσετε βάρος κατά τη διάρκεια της σεζόν, καθώς μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία και την απόδοσή σας.

Οι υδατάνθρακες και η πρωτεΐνη

Οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και τα λίπη είναι τρία βασικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας για αθλητικές επιδόσεις. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα γλυκά και τα οινοπνευματώδη ποτά, καθώς βάζουν υπερβολικές θερμίδες στο σώμα σας, κάτι που είναι αντιπαραγωγικό για τους στόχους απώλειας βάρους. Σύμφωνα με το Drugs.com, οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας του σώματός σας και θα πρέπει να καταναλώνετε περίπου 7 g υδατανθράκων ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα. Επίσης, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι η διατροφή σας περιέχει πρωτεΐνη, μυϊκή κατασκευή και επισκευή θρεπτικών ουσιών. Αν βρίσκεστε σε αθλήματα αντοχής, φάτε περίπου 1,3 κιλά πρωτεΐνης ανά λίβρα σωματικού βάρους την ημέρα. Εάν το άθλημά σας απαιτεί σωματική και σωματική άσκηση, καταναλώστε περίπου 1,6 kg πρωτεΐνης ανά λίβρα σωματικού βάρους ημερησίως.

Λίπη

Τα λίπη είναι μια άλλη πηγή ενέργειας για το σώμα σας. Μπορεί να φαίνεται ότι τα λίπη πρέπει να αφαιρεθούν από τη διατροφή σας για να χάσουν βάρος, αλλά το σώμα σας χρειάζεται πραγματικά υγιή λίπη. Σύμφωνα με το Helpguide.org, τα λίπη βοηθούν τον εγκέφαλο, την καρδιά και τους πνεύμονες να λειτουργούν σωστά. Αυτά τα τρία ζωτικά όργανα στο σώμα σας πρέπει να λειτουργούν όσο το δυνατόν δυναμικά για να μεγιστοποιήσετε την αθλητική σας απόδοση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μείνει μακριά από τα trans-λιπαρά όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτά βρίσκονται σε τρόφιμα όπως τα τηγανητά και τα ψητά.

Σκέψεις

Βεβαιωθείτε ότι τρώτε αρκετό φαγητό για να διατηρήσετε τα ενεργειακά σας επίπεδα αρκετά υψηλά ώστε να προπονήσετε και να διατηρήσετε το πρόγραμμα προπόνησής σας. Θα χρειαστεί να παραμείνετε υπομονετικοί χάνοντας 1 με 2 λίβρες. Ανά εβδομάδα μπορεί να φαίνεται σαν μια αργή διαδικασία, αλλά αν προσπαθήσετε να το επιταχύνετε μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.