Σε ποια ηλικία μπορεί να βρεθεί μωρό σε ένα καροτσάκι τζόκινγκ;

Κάνοντας το μωρό σας μέρος της ρουτίνας καθημερινής προπόνησής σας μπορεί να είναι διασκεδαστικό και μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση του δεσμού που μοιράζεστε. Αλλά είναι σημαντικό πρώτα να μάθουν πότε θα είναι αρκετά μεγάλος για να έχει το λαιμό, το κεφάλι και τον έλεγχο της σπονδυλικής στήλης απαραίτητο για την πρόληψη τραυματισμών, καθώς και πώς να επιλέξει ένα ασφαλές καροτσάκι σχεδιασμένο ειδικά για τις δύσκολες συνθήκες τζόκινγκ με ένα μωρό.

Η απαραίτητη ανάπτυξη των βρεφών

Σύμφωνα με το BabyCenter.com, το νεογέννητο σας έχει ελάχιστο έλεγχο της κεφαλής επειδή οι μύες του αυχένα και οι κινητικές του ικανότητες είναι αδύναμες και ανεπτυγμένες. Καθώς μεγαλώνει και εργάζεται περισσότερο στους μύες της, τελικά θα είναι σε θέση να καθίσει μόνη της. Θα αναπτύξει επίσης τον έλεγχο του αυχένα και του κεφαλιού που είναι απαραίτητος για το χειρισμό της ταχύτερης κίνησης χωρίς τον κίνδυνο βλάβης της σπονδυλικής στήλης ή του κεφαλιού της. Η ηλικία για αυτά τα επιτεύγματα θα ποικίλει.

Προετοιμασία καροτσιού για τζόκινγκ

Ο καθορισμός του χρόνου κατά τον οποίο το μωρό σας είναι αναπτυξιακά έτοιμο να συμμετάσχει σε ένα ταξίδι είναι απαραίτητο για την ασφάλειά του. Τα καροτσάκια τζόκινγκ δεν ξαπλώνουν, οπότε το μωρό σας θα κάθεται πλήρως όρθιο κατά τη διάρκεια της περιστροφής σας. Ως εκ τούτου, πρέπει να έχει πλήρη έλεγχο της κεφαλής, πριν να είναι ασφαλές για εκείνη να σας ενώσει καθώς τρέχετε. Ενώ πολλοί κατασκευαστές περιτύλιξης τσοκ συστήνουν ότι το παιδί σας πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 μηνών, άλλοι συνιστούν να περιμένετε έως ότου είναι τουλάχιστον 8 μηνών για να είστε σίγουροι, σύμφωνα με το ConsumerSearch.com. Οι ειδικοί στις εκθέσεις των καταναλωτών συνιστούν να περιμένετε ακόμα περισσότερο, έως ότου το μωρό σας είναι ηλικίας 1 έτους, εξαιτίας της εμπλοκής και την αποφυγή της ασφυξίας λόγω του ότι το κεφάλι της πέφτει προς τα εμπρός και περιορίζει την αναπνοή της. Συζητήστε με τον παιδίατρό σας για οδηγίες σχετικά με το πότε είναι έτοιμο το 6-12 μηνών σας, για να βεβαιωθείτε ότι ο έλεγχος του λαιμού του μωρού σας είναι δυνατός και μπορεί να χειριστεί την κίνηση. Στη συνέχεια, κάνετε κάποια έρευνα για να βρείτε ένα ασφαλές καροτσάκι.

Βασικά καροτσάκια τζόκινγκ

Τα καροτσάκια τζόκινγκ διαφέρουν από τα συνηθισμένα καροτσάκια με μερικούς τρόπους, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα περιπατητικά τζόκινγκ σχεδιάζονται για να χειρίζονται την ταχύτητα και την τραχύτητα που θα βιώσει το μωρό σας ενώ κάνετε τζόκινγκ σε δρόμους, πεζοδρόμια ή άλλα μονοπάτια, διατηρώντας την ασφαλή και σταθερή. Ένα καροτσάκι τζόγκινγκ είναι επίσης διαφορετικό από ένα καρότσι παντός εδάφους σύμφωνα με το ConsumerSearch.com και οι κανονικές και όλες οι εκδόσεις εδάφους δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται για τζόκινγκ, καθώς δεν έχουν σχεδιαστεί σωστά για τον τύπο κίνησης που εμπλέκεται στη λειτουργία και θα μπορούσαν να οδηγήσουν Τραυματισμούς για εσάς και το μωρό σας.

Σημαντικές λειτουργίες ασφάλειας

Όταν επιλέγετε ένα καροτσάκι τζόκινγκ, φροντίστε να ελέγξετε για χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να σας κρατούν ασφαλή το μωρό σας. Σύμφωνα με το WhatToExpect.com, πρώτα βεβαιωθείτε ότι το καροτσάκι σας έχει τη σφραγίδα του Σύνδεσμου Κατασκευαστών Προϊόντων για τα Παιδιά (Juvenile Manufacturers Association Association) που σας εγγυάται ότι πληροί αυστηρά πρότυπα. Αναζητήστε ένα σταθερό μπροστινό ελαστικό που δεν περιστρέφεται, το οποίο επιτρέπει στο καροτσάκι σας να συνεχίσει να κινείται ευθεία προς τα εμπρός κατά την περιστροφή σας και μια ζώνη ασφαλείας πέντε σημείων για κορυφαία σταθερότητα και ασφάλεια. Ελέγξτε για καλά ανεμπόδιστα ελαστικά, καλή ανάρτηση και αποτελεσματικά απορροφητικά αμορτισέρ, καθώς και χαρακτηριστικά όπως τα φρένα χειρός και ένα λουράκι καρπού για να αποτρέψετε το καροτσάκι να απομακρυνθεί από εσάς στους λόφους.