Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της απομίμησης βανίλιας

Πολλές συνταγές θα υποφέρουν χωρίς τη γεύση της βανίλιας, αλλά το κόστος του πραγματικού εκχυλίσματος βανίλιας δεν μπορεί να το κάνει ελκυστική επιλογή όταν προσπαθείτε να τεντώσετε τα δολάρια των τροφίμων σας. Η απομίμηση της γεύσης βανίλιας είναι χαμηλότερη σε σχέση με το κόστος, αλλά προσφέρει επίσης μια ποικιλία πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων. Η κατανόηση του τι είναι αυτό σας βοηθά να κάνετε τη σοφότερη επιλογή για εσάς και την οικογένειά σας.

Η απομίμηση βανίλιας χρησιμοποιείται συχνά για να προσθέσει πλούσια γεύση στα ψημένα προϊόντα – πολλά από τα οποία περιέχουν υψηλό αριθμό θερμίδων και λίγη λίπος. Τα καλά νέα είναι ότι η απομίμηση της αρωματικής ουσίας βανίλιας δεν συμβάλλει στο λίπος και τις θερμίδες. Μια 1 κουταλιά της σούπας σερβίρισμα αυτού του υγρού περιέχει 31 θερμίδες και χωρίς λίπος. Κατά κανόνα, θα πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη λίπους σε 44 έως 78 γραμμάρια την ημέρα εάν ακολουθήσετε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων.

Η γεύση απομίμησης βανίλιας είναι αρκετά χαμηλή σε νάτριο, που περιέχει 1 χιλιοστόγραμμο αυτού του ορυκτού. Πολλές συνταγές στις οποίες προστίθεται γεύση βανίλιας απαιτούν την προσθήκη αλάτων και οδηγούν σε ένα τελικό προϊόν υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, με αποτέλεσμα να διατηρείται η χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο στα συστατικά. Η American Heart Association καλεί τους περισσότερους Αμερικανούς να κρατήσουν την πρόσληψη νατρίου τους κάτω από 1.500 χιλιοστόγραμμα ημερησίως για να αποφευχθεί η επιδείνωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και να μειωθεί η συχνότητα εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής.

Μην βασίζεστε στη μίμηση βανίλιας απομίμησης για να αυξήσετε τη πρόσληψη βιταμινών και ανόργανων συστατικών κατά σημαντικό ποσοστό. Μια μερίδα αυτού του υγρού περιέχει 3 τοις εκατό της καθημερινής συνιστώμενης πρόσληψης μαγγανίου και 1 τοις εκατό της ριβοφλαβίνης που πρέπει να καταναλώνετε κάθε μέρα. Ενώ αυτό δεν είναι μια μεγάλη ποσότητα από τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά, κάνει την απομίμηση βανίλια ελαφρώς χρήσιμη για τη διατήρηση των οστών σας υγιή και τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ενώ μπορείτε να αγοράσετε απομίμηση βανίλιας άρωμα χωρίς αλκοόλ, πολλές μάρκες αυτού του αρώματος το περιέχουν. Μια κουταλιά της σούπας μπορεί να έχει περίπου 4,3 γραμμάρια αλκοόλ για να συμβάλει στη διατήρηση της γεύσης βανίλιας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος ή ψησίματος, το αλκοόλ σε αυτό το υγρό γενικά καίει · ωστόσο, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι καταναλώνουν αρωματισμό βανίλιας απομίμησης που περιέχει αλκοόλ για να επιτύχει δηλητηρίαση.

Το άρωμα βανίλιας απομίμησης βασίζεται στη λιγνίνη βανιλλίνη, μια χημικά παραγόμενη ένωση που μιμείται τη γεύση της βανιλίνης, το φυσικό εκχύλισμα από την πραγματική βανίλια που παράγει τη γεύση της. Η λιγνίνη βανιλλίνη δημιουργείται χρησιμοποιώντας απόβλητα που παράγονται στη βιομηχανία παραγωγής χαρτιού. Μερικά αρώματα βανίλιας περιέχουν επίσης γλυκερίνη ή βάση γλυκόλης.

Πλεονέκτημα: Χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά

Πλεονέκτημα: Χαμηλή σε Νάτριο

Μειονέκτημα: Χαμηλό σε βιταμίνες και ορυκτά

Μειονέκτημα: Μπορεί να περιέχει αλκοόλ

Μειονέκτημα: Περιέχει χημικά πρόσθετα