Μπορώ να πίνω γάλα σόγιας στην ωμή διατροφή;

Οι άνθρωποι ακολουθούν τις πρώτες δίαιτες για να βελτιώσουν την υγεία, να χάσουν βάρος και να θεραπεύσουν συγκεκριμένες χρόνιες παθήσεις. Μια ωμή διατροφή περιλαμβάνει την κατανάλωση άψητων φυτικών τροφών – συγκεκριμένα καρπών με κέλυφος, σπόρων, εμβολιασμένων σπόρων και φασολιών, λαχανικών και φρούτων. Το παραδοσιακό γαλακτοκομικό γάλα είναι εκτός ορίων, καθώς οι εμπορικές μάρκες παστεριώνονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες για να μειωθεί ο κίνδυνος ασθένειας που προκαλείται από τρόφιμα και αλλοιώσεις. Το γάλα σόγιας αποτελεί εναλλακτική λύση για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά οι εμπορικές εκδόσεις δεν είναι ωμή τροφή.

Οι πρώτες δίαιτες υποστηρίζονται ως ένας τρόπος για να διαχειριστείτε φυσικά το βάρος σας, την ενέργεια και την υγεία σας. Οι άνθρωποι που ακολουθούν τις ακατέργαστες δίαιτες πιστεύουν ότι το μαγείρεμα τροφίμων καταστρέφει τα περισσότερα από τα βασικά φυσικά ένζυμα που καθιστούν τα τρόφιμα εύπεπτα και τα θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα απορροφήσιμα. Μια ωμή διατροφή είναι συνήθως vegan, που σημαίνει ότι δεν καταναλώνονται ζωικά προϊόντα. Ορισμένοι ανεπαρκείς διαιτολόγοι απολαμβάνουν νωπό γάλα, ψάρι και κρέας.

Το γάλα σόγιας είναι ένα προϊόν vegan, αλλά οι εμπορικές εκδόσεις υποβάλλονται σε παστερίωση για να παραταθεί η διάρκεια ζωής. Μπορείτε να κάνετε μια σπιτική έκδοση, αλλά οι συνταγές εξακολουθούν να απαιτούν το μαγείρεμα του γάλακτος μετά από μούσκεμα και άλεση των φασολιών. Η θέρμανση των σπόρων σόγιας κάνει το γάλα πιο εύγευστο – μειώνοντας τη γεύση του beany.

Προκειμένου να θεωρηθεί πρώτης ύλης – ένα άτομο που ακολουθεί μια ωμή δίαιτα – πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 75 τοις εκατό των πρώτων υλών σας. Πολλοί άνθρωποι διατηρούν το 25% των μαγειρεμένων φαγητών τους για δείπνα σε εστιατόρια και κοινωνικές εκδηλώσεις. Αν επιλέξετε να καταναλώσετε γάλα σόγιας, μπορείτε να συμπεριλάβετε μικρές μερίδες στο πλαίσιο του επιδόματος φαγητού σας κατά 25%.

Οι ακατέργαστοι επιστήμονες συνήθως κάνουν γάλα από εμποτισμένους καρπούς ή σπόρους. Χρησιμοποιήστε αυτά τα γάλατα για τα ακατέργαστα δημητριακά ή για να τα προσθέσετε σε ομοιότητες. Για το γάλα της Βραζιλίας, απολαύστε 1 φλιτζάνι ακατέργαστα καρύδια Βραζιλίας σε φιλτραρισμένο νερό για δύο ώρες ή περισσότερο. Συνδυάστε σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας με φιλτραρισμένο νερό 4 φλυτζάνια, 1/4 φλιτζάνι νέκταρ αγαύης, 2 κουταλιές της σούπας. Λάδι καρύδας και ένα τσίμπημα αλατιού. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα, πεκάν, macadamias ή καρύδια κάσιου αντί των καρύδια Βραζιλίας. Τα αμύγδαλα απαιτούν τεσσάρων ωρών εμποτισμού πριν από την παρασκευή του γάλακτος. Για να κάνετε γάλα κάνναβης, συνδυάστε 3 1/2 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό με 1 φλιτζάνι σπόρους κάνναβης και 2 κουταλιές της σούπας. Από το νέκταρ αγαύης στο βάζο ενός μπλέντερ και το βούρτσισμα μέχρι να λειανθεί.

Χαρακτηριστικά και ενδείξεις πρώτης διατροφής

Γάλα σόγιας

Σκέψεις

Εναλλακτικές λύσεις