Μπορώ να μαγειρεύω μερικώς μαγειρεμένες γλυκές πατάτες;

Η μερική μαγειρέψωση ή η προετοιμασία γλυκών πατατών μπορεί να επιταχύνει τον χρόνο προετοιμασίας για ψητές ή ψητές γλυκές πατάτες, γλυκοπατάτες ή γλυκές πατάτες. Μπορείτε να προκατασκεύετε τις γλυκοπατάτες αμέσως πριν τις ψήσετε, νωρίτερα την ημέρα ή ακόμα και την ημέρα πριν προγραμματίσετε να ολοκληρώσετε το πιάτο σας. Μερικά μαγείρεμα γλυκών πατατών μπορεί να κάνει αυτά τα λαχανικά βραδείας ψησίματος ένα αγαπημένο της εβδομάδας νύχτας.

Προετοιμασία των γλυκών πατατών

Αποφασίστε πώς σχεδιάζετε να προετοιμάσετε τις γλυκοπατάτες σας. Η παγωμένη γλυκοπατάτα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να μειωθεί ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος για όλες σχεδόν τις γλυκές συνταγές πατάτας. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρες γλυκοπατάτες, τρίβετε προσεκτικά με μια βούρτσα λαχανικών για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τα υπολείμματα. Οι ψιλοκομμένες, κομμένες σε φέτες ή αποφλοιωμένες γλυκοπατάτες πρέπει να αποφλοιωθούν, να ξεπλυθούν και να χτυπήσουν ξαφνικά πριν κόψουν. Κόψτε τις γλυκές πατάτες όπως επιθυμείτε.

Προετοιμασία

Γεμίστε μια μεσαία έως μεγάλη κατσαρόλα μισό έως τρία τέταρτα γεμάτα με νερό. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού. Προσθέστε στην κατσαρόλα φέτες, κομμένες σε κύβους ή ολόκληρες γλυκές πατάτες. Βράζουμε τεταμένες ή τεμαχισμένες γλυκοπατάτες για πέντε έως επτά λεπτά. Αφήστε 10 με 12 λεπτά για ολόκληρες γλυκές πατάτες. Αφαιρέστε τις γλυκοπατάτες και αποστραγγίστε μόλις αρχίσουν να προσφέρονται. Οι γλυκοπατάτες δεν πρέπει να μαγειρεύονται πλήρως.

Αποθήκευση προψημένων γλυκών πατατών

Εάν προετοιμάζετε τις γλυκοπατάτες για να τις χρησιμοποιήσετε αργότερα την ημέρα ή την επόμενη ημέρα, αποστραγγίστε καλά. Μεταφέρετε τις γλυκοπατάτες σε πλαστικό δοχείο αποθήκευσης και ψύξτε. Μην αφήνετε τις προψημένες γλυκοπατάτες σε θερμοκρασία δωματίου εκτός αν σκοπεύετε να ολοκληρώσετε το μαγείρεμα μέσα σε μία έως δύο ώρες.

Ολοκλήρωση της συνταγής

Χρησιμοποιήστε τις προψημένες γλυκές πατάτες σε ποικίλες συνταγές, προετοιμάζοντάς τις όπως επιθυμείτε. Μειώστε το χρόνο μαγειρέματος κατά 50% έως 75%, ανάλογα με τη συνταγή. Οι πατάτες γλυκιάς πατάτας θα τελειώσουν το μαγείρεμα σε περίπου δέκα λεπτά, ενώ μια ψημένη ή σχάρα γλυκιά πατάτα μπορεί να χρειαστεί τριάντα λεπτά. Ελέγχετε συχνά τις γλυκοπατάτες. Θα πρέπει να είναι τρυφερά και ελαφρώς καφέ, αν τα φτιάχνετε.