Μπορεί οι διαβητικοί να τρώνε βόειο κρέας;

Τα άτομα με διαβήτη μπορούν να τρώνε σχεδόν οποιοδήποτε είδος φαγητού ως μέρος ενός ισορροπημένου, μερίδας ελεγχόμενου γεύματος ή σνακ. Το κόλπο είναι να γνωρίζουμε πόσο από κάθε είδος φαγητού να φάτε. Μια τυποποιημένη σερβίρισμα άπαχου βοδινού, ως μέρος ενός σάντουιτς ή πλάκας τροφίμων που περιλαμβάνει επίσης λαχανικά και ολόκληρα δημητριακά, είναι ένα ισορροπημένο γεύμα για έναν διαβητικό.

Τύποι

Τα άτομα με διαβήτη διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Διαβήτη και Πεπτικιστικών και Νεφρικών Ασθενειών. Ως αποτέλεσμα, η δίαιτα που συνιστά η Αμερικανική Ένωση Διαβήτη είναι μια υγιεινή και φυτική διατροφή που περιλαμβάνει χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά πρωτεΐνες όπως το άπαχο βόειο κρέας, αλλά σε μετρούμενες μερίδες. Τα άπαχα κοψάκια βοδινού που περιέχουν λιγότερα από 10 γραμμάρια λίπους και λιγότερα από 4,5 γραμμάρια κορεσμένου λίπους σε μερίδα 3-1 / 2 ουγκιών περιλαμβάνουν φιλέτα, μπριζόλα, ψητό μπριζόλα, στρογγυλή μπριζόλα και 95 τοις εκατό άπαχο βοδινό κρέας. Εξαιρετικά κοφτά κομμάτια βοείου κρέατος που περιέχουν λιγότερα από 5 γραμμάρια λίπους και 2 γραμμάρια κορεσμένου λίπους ανά μερίδα περιλαμβάνουν φιλέτα, μάτι στρογγυλής ψητό, κορυφαία στρογγυλή, κατώτατη στρογγυλή και κορυφαία φιλέτα. Τόσο τα άπαχα όσο και τα εξαιρετικά άπαχα κοψίματα περιέχουν λιγότερο από 95 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης ανά μερίδα. Η επιλογή και οι επιλεγμένες περικοπές περιέχουν λιγότερα λιπαρά από τα βασικά κομμάτια.

Ποσό

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Διαβήτη, ένα ισορροπημένο γεύμα περιλαμβάνει 2 έως 5 ουγγιές κρέατος. Ένας άλλος τρόπος για τους διαβητικούς να το δουν είναι ότι το βόειο κρέας και άλλες πρωτεΐνες θα πρέπει να πάρουν περίπου το ένα τέταρτο της πλάκας σε κάθε γεύμα. Μια καλή διατροφή περιλαμβάνει πολλά ολόκληρα δημητριακά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Παρασκευή

Το ψήσιμο στη σχάρα, το ψήσιμο, η κατσαρόλα, το τηγάνισμα, το ψήσιμο και το ψήσιμο είναι όλες οι καλές μέθοδοι για την προετοιμασία των άπαχων τεμαχίων του βοείου κρέατος, σύμφωνα με το Συμβούλιο του Texas Beef. Διαφορετικές περικοπές βοείου κρέατος προσφέρονται για διαφορετικές μεθόδους. Το μπριζόλα ή το μπριζόλα είναι καλύτερα κομμένο σε φέτες και ανακατεύεται ή μαρινάρεται πριν ψηθεί, ψήσιμο ή ψητό. Μια μπριζόλα φιλέτου, από την άλλη πλευρά, μπορεί να ψηθεί ή να ψηθεί χωρίς μαρινάρισμα και είναι επίσης καλό για τηγάνισμα. Ένα στρογγυλό μπριζόλα είναι το καλύτερο όταν πιείτε, ή μαγειρεμένα σε λίγο υγρό. Όλα τα ορατά λίπη πρέπει να κόβονται από το βόειο κρέας πριν από το μαγείρεμα ή το φαγητό.

Συνταγές

Οι διαβητικοί μπορούν να βρουν πολλές καλές συνταγές άπαχου βοείου κρέατος στο διαδίκτυο. Στην περιοχή του Πανεπιστημίου του Cincinnati Net Wellness περιλαμβάνονται οι συνταγές κρόκου-ποτ για πιάτα από βόειο κρέας, όπως σάντουιτς με βόειο κρέας BBQ και νοτιοδυτική μπριζόλα και φασόλια. Οι συνταγές για τους διαβητικούς στο site του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις περιλαμβάνουν την ιταλική μπιφτέκι και την μπριζόλα Easy Pepper. Μια συλλογή συνταγών στον ιστότοπο της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας περιλαμβάνει επίσης πολλά για τα πιάτα του βοείου κρέατος.

Σκέψεις

Τόσο η American Diabetes Association όσο και οι κατευθυντήριες γραμμές της American Heart Association ενθαρρύνουν την κατανάλωση μιας ποικιλίας τροφίμων από όλες τις ομάδες τροφίμων. Η ομάδα κρέατος περιλαμβάνει πολλές πηγές πρωτεϊνών εκτός από το βόειο κρέας και άλλα κρέατα, όπως τα αποξηραμένα φασόλια και άλλα όσπρια, τα πουλερικά και τα θαλασσινά χωρίς δέρμα. Και οι δύο ενώσεις συνιστούν να συμπεριλαμβάνονται αυτές οι άλλες πρωτεϊνικές πηγές στα γεύματα τουλάχιστον αρκετές φορές κάθε εβδομάδα.