Μπορεί να πάρει τα συμπληρώματα ασβεστίου να προκαλέσει οστέινα σπορ;

Το μεγαλύτερο μέρος του ασβεστίου που καταναλώνετε πηγαίνει προς την οικοδόμηση οστών και δοντιών, αλλά η μικρή ποσότητα που κυκλοφορεί στην κυκλοφορία του αίματός σας είναι ζωτικής σημασίας για την κανονική λειτουργία των μυών, των νεύρων, των αιμοφόρων αγγείων και της καρδιάς σας. Αν πάρετε πάρα πολύ ασβέστιο από τα συμπληρώματα, μπορεί να συσσωρευτεί σε μέρη έξω από τα οστά σας. Ενώ αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, το συμπληρωματικό ασβέστιο δεν προκαλεί οστικές οσμές.

Οστέινα οστά εναντίον ασβεστοποιήσεων

Ένα κνημιαίο οστό είναι μια μικρή περιοχή επιπλέον οστού που αναπτύσσεται σε κανονικά οστά. Τα σπορ δεν σχετίζονται με τη λήψη συμπληρωμάτων ασβεστίου. Αναπτύσσονται όταν το σώμα επισκευάζει τα οστά που έχουν υποστεί βλάβη λόγω φθοράς μεταξύ οστών, μυών, τενόντων και συνδέσμων. Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια συνηθισμένη αιτία οστικών οσφυϊκών οδών · μικρές ποσότητες ασβεστίου μπορούν να συσσωρευτούν σε μαλακούς ιστούς, όπως ιστούς μαστού και αρτηρίες, όπου συμβάλλει στη σκλήρυνση των αρτηριών. Όπως και τα οστέινα σπορ, αυτός ο τύπος ασβεστοποίησης αναπτύσσεται ως απάντηση σε τραυματισμούς στον μαλακό ιστό. Δεν έχει συσχετιστεί με διαιτητικό ασβέστιο ή συμπληρώματα, αναφέρει η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Υψηλά επίπεδα ασβεστίου

Ενώ δεν είναι συνηθισμένο, μια κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο γάλακτος-αλκαλίων αναπτύσσεται από τη λήψη υψηλών δόσεων συμπληρωματικού ανθρακικού ασβεστίου. Το σύνδρομο γάλακτος-αλκαλίων, το οποίο χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα, μπορεί να προκαλέσει ασβεστοποιήσεις του κερατοειδούς, των πνευμόνων και των λεμφαδένων, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ · Μπορείτε επίσης να αναπτύξετε υψηλά επίπεδα ασβεστίου παίρνοντας υπερβολική ποσότητα βιταμίνης D Καθημερινά για αρκετούς μήνες, σημειώνει το εγχειρίδιο Merck. Αυτό δεν οδηγεί σε οστικές οσμές, αλλά μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και ασβεστοποίηση της καρδιάς και των νεφρών.

Συστάσεις πρόσληψης

Οι άνδρες και οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν 1.000 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου καθημερινά, συνιστά το Ινστιτούτο Ιατρικής. Η βιταμίνη D είναι επίσης απαραίτητη επειδή το ασβέστιο δεν μπορεί να απορροφηθεί χωρίς αυτό. Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε ημερησίως 15 μικρογραμμάρια ή 600 διεθνείς μονάδες βιταμίνης D. · Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το να πάρετε πάρα πολύ ασβέστιο από τα τρόφιμα, αλλά τα περισσότερα που μπορείτε να πάρετε με ασφάλεια από τα συμπληρώματα είναι 2.500 χιλιοστόγραμμα ημερησίως, σύμφωνα με Ινστιτούτο Ιατρικής. Λόγω του κινδύνου υπερασβεσταιμίας, μην παίρνετε ημερησίως περισσότερες από 100 μικρογραμμάρια ή 4.000 διεθνείς μονάδες βιταμίνης D.

Προειδοποιήσεις για την υγεία

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η λήψη μεγάλων δόσεων συμπληρωματικού ασβεστίου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων ή εμφάνισης καρδιακής προσβολής, σύμφωνα με μελέτες που ανέφερε το Ινστιτούτο Linus Pauling. Οι περισσότερες μελέτες χρειάζονται για να προσδιοριστούν οι ακριβείς κίνδυνοι, αλλά μέχρι να γνωρίζουν οι ερευνητές με βεβαιότητα, προσπαθήστε να μην καταναλώνετε πολύ περισσότερο από την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη. Τα συμπληρώματα ασβεστίου μπορούν να αλληλεπιδράσουν με διάφορα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών, των καρδιακών φαρμάκων, Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ασθένειας του θυρεοειδούς. Συζητήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε συμπληρώματα εάν παίρνετε οποιαδήποτε φάρμακα.