Μπορεί μια ανεπάρκεια μαγνησίου να προκαλέσει γρήγορο καρδιακό ρυθμό;

Το μαγνήσιο είναι ένα μακρομοριανό, που σημαίνει ότι το σώμα σας απαιτεί μεγάλες ποσότητες του σε σύγκριση με ιχνοστοιχεία. Όλα τα όργανα σας, ειδικά η καρδιά σας, χρειάζονται μαγνήσιο. Το μαγνήσιο φέρει ηλεκτρικό φορτίο, επομένως βρίσκεται σε μια κατηγορία στοιχείων γνωστών ως ηλεκτρολύτες. Η ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να προκαλέσει γρήγορο καρδιακό παλμό, ναυτία, έμετο και διέγερση.

Λειτουργία

Το σώμα σας χρησιμοποιεί μαγνήσιο ως συμπαράγοντα για περισσότερες από 300 χημικές αντιδράσεις. Το μαγνήσιο συμβάλλει στην υγεία των οστών. Παίζει ένα ρόλο βοηθώντας το σώμα σας να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει ασβέστιο. Το ήμισυ του συνολικού περιεχομένου μαγνησίου του σώματος βρίσκεται στα οστά σας. Είναι επίσης σημαντικό να λείων μυών και νευρικών λειτουργιών. Βοηθά στην προώθηση υγιούς καρδιακού ρυθμού και παίζει ρόλο στην παραγωγή ενέργειας. Βοηθά επίσης στην προώθηση της υγιούς αρτηριακής πίεσης και υποστηρίζει την ανοσολογική λειτουργία.

Μαγνήσιο και καρδιακή υγεία

Τα κατιόντα είναι ιόντα που φέρουν θετικό ηλεκτρικό φορτίο. Το μαγνήσιο και το κάλιο είναι τα πιο άφθονα κατιόντα στο σώμα σας. Τα κατιόντα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του καρδιακού παλμού σας. Ένας φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός σε ηρεμία είναι μεταξύ 60 και 100 παλμών ανά λεπτό. Θεωρείτε ότι έχετε γρήγορο καρδιακό παλμό εάν ο καρδιακός σας ρυθμός είναι πάνω από 100 παλμούς ανά λεπτό σε ηρεμία. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως ταχυκαρδία. Η αποκατάσταση του μαγνησίου βοηθάει στην επίτευξη του ρυθμού σας στο φυσιολογικό εύρος αν η αιτία είναι η έλλειψη μαγνησίου.

Ελλειψη

Το μαγνήσιο είναι άφθονο στη διατροφή σας. Για το λόγο αυτό, μια πραγματική έλλειψη μαγνησίου είναι ασυνήθιστη. Ωστόσο, ορισμένες καταστάσεις, όπως νεφρική νόσο, σοβαρή διάρροια ή έμετος, μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική απώλεια μαγνησίου. Η σοβαρή έλλειψη μαγνησίου μπορεί να είναι επικίνδυνη. Μπορεί να προκαλέσει κρίσεις και εξαιρετικά χαμηλή αρτηριακή πίεση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αντιμετωπίζεται αμέσως με ενδοφλέβια αντικατάσταση. Μπορεί να αντιμετωπίσετε μυϊκούς σπασμούς, κόπωση και αϋπνία σε ηπιότερες ανεπάρκειες.

Πηγές και συμπληρώματα

Μπανάνες, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, πίτυρα σίτου και όσπρια είναι πηγές μαγνησίου. Η συνιστώμενη διαιτητική πρόσληψη είναι 400 mg ημερησίως αν είστε άνδρας κάτω των 30 και 310 mg για γυναίκες κάτω των 30. Οι άνδρες και οι γυναίκες άνω των 30 ετών θα πρέπει να πάρουν περίπου 20 mg περισσότερο. Τα συμπληρώματα μαγνησίου είναι διαθέσιμα σε μορφή κάψουλας, δισκίου και σκόνης. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν το στομάχι και τη διάρροια. Μια τυπική δόση δεν υπερβαίνει τις συνιστώμενες διαιτητικές προσλήψεις. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε συμπληρώματα μαγνησίου.