Μπορείτε να χάσετε βάρος φαγητό φιστίκια;

Τα φυστίκια προκαλούν το κέρδος βάρους το ίδιο με οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο: οι θερμίδες τους προστίθενται αν δεν προσέξετε το ποσό που καταναλώνετε. Όπως και άλλα τρόφιμα σνακ, είναι εύκολο να τρώτε περισσότερο από ό, τι συνειδητοποιείτε καθώς τα αρπάξετε από το βάζο ή το μπολ ενώ κάνετε άλλα πράγματα. Όσο καταναλώνετε μέτρια ποσότητα ως μέρος μιας διατροφής που ελέγχεται με θερμίδες, τα φυστίκια μπορούν να αποτελούν μέρος του σχεδίου απώλειας βάρους.

Σε αντίθεση με όσα αναμένετε, η κατανάλωση φιστικιών δεν συσχετίζεται με αύξηση βάρους. Στην επισκόπηση της υπάρχουσας έρευνας που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008 στο περιοδικό “Journal of Nutrition” σημειώνεται ότι η κατανάλωση μέτριας ποσότητας φιστικιών συνέβαλε στη διατροφή χωρίς θρεπτικά συστατικά Που απειλούν την αύξηση του σωματικού βάρους. Στις αρχές του 2010, οι ερευνητές του πανεπιστημίου Purdue δημοσίευσαν μια επισκόπηση στο περιοδικό «Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition», αναφέροντας ότι η τακτική κατανάλωση φιστικιών συνδέεται με την αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας ανάπαυσης.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της κατανάλωσης φιστικιών είναι η διατήρηση μικρών μερίδων, ώστε να μην υπερφορτώνετε τις θερμίδες. Ο ισχυρισμός υγείας που εγκρίθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αναφέρει ότι η κατανάλωση 1,5 ουγκιές ημερησίως από τους περισσότερους ξηρούς καρπούς, συμπεριλαμβανομένων των φυστικιών, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Στην ετικέτα των στοιχείων σχετικά με τα θρεπτικά συστατικά, είναι πιθανότερο να δείτε μια μερίδα που ορίζεται ως 1 ουγκιά ή 28 γραμμάρια. Αυτό το τμήμα ισούται με περίπου 32 φιστίκια. Είτε είναι πετρέλαιο ή ξηρό-ψητό, μια μερίδα 1 ουγκιά έχει 166 θερμίδες και 14 γραμμάρια ολικού λίπους. Από τη θετική πλευρά, το μεγαλύτερο μέρος του λίπους αποτελείται από υγιή ακόρεστα λίπη που μειώνουν τη χοληστερόλη.

Τα φυστίκια συμβάλλουν στην πρωτεΐνη που χρειάζεται το σώμα σας για να χτίσει και να επισκευάσει τους ιστούς, να κρατήσει τους μύες και να παράγει ορμόνες και ένζυμα. Η πρωτεΐνη υποστηρίζει επίσης τις προσπάθειες απώλειας βάρους σας. Βοηθάει στην πρόληψη των διακυμάνσεων του σακχάρου στο αίμα που οδηγούν στο να αισθάνεστε πεινασμένοι όταν τα επίπεδα ζάχαρης βουτάνε Το σώμα σας καίει περισσότερη πρωτεΐνη αφομοίωση της ενέργειας από ό, τι χρησιμοποιεί για υδατάνθρακες ή λίπος. Η πρωτεΐνη σας κάνει να αισθάνεστε γεμάτοι, σημειώνει η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Θα λάβετε 7 γραμμάρια πρωτεΐνης από μια μερίδα 1 ουγκιά, που είναι το 15 τοις εκατό των γυναικών και το 13 τοις εκατό των συνιστώμενων καθημερινών επιδομάτων αντρών.

Εκτός από τη μείωση της χοληστερόλης και τη διατήρηση μιας υγιούς πεπτικής οδού, οι ίνες σας βοηθούν να χάσετε βάρος. Καθώς οι διαλυτές ίνες απορροφούν το νερό στο στομάχι σας, σχηματίζουν μια μάζα που μοιάζει με πηκτή που σας γεμίζει. Σας κάνει να νιώθετε γεμάτος περισσότερο επιβραδύνοντας τον ρυθμό με τον οποίο τα τρόφιμα αφήνουν το στομάχι σας. Η ίνα μπορεί επίσης να καθυστερήσει την απελευθέρωση της ορμόνης ghrelin, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουνίου 2012 του περιοδικού “Current Reports of Obesity”. Η ενέργεια αυτή θα πρέπει να αναβάλει την αίσθηση της πείνας, καθώς η όρεξή σας προκαλείται από γκρελίνη. Θα πάρετε 2 γραμμάρια ινών από μια 1 ουγκιά σερβίρισμα των φυστικιών.

Τα φυστίκια και η απώλεια βάρους

Περιορίστε τις μερίδες για να περιορίσετε τις θερμίδες

Πρωτεΐνη για τη σατυΐνη

Fiber σας κρατά γεμάτο