Μπορείτε να σταθεροποιήσετε & ανυψώσετε το στήθος σας χρησιμοποιώντας ισομετρικές ασκήσεις;

Τα εύθραυστα στήθη είναι ένα σημάδι της νεολαίας και της καλής φυσικής κατάστασης. Ωστόσο, ο χρόνος παίρνει το φόρο σε όλους τους μαστικούς αδένες των γυναικών. Υποστηρίζεται από τους συνδέσμους και επηρεάζεται από τον τόνο του δέρματος, ο ιστός του μαστού δεν περιέχει μυς, αν και οι θωρακικοί μύες βρίσκονται κάτω από το στήθος. Η άσκηση μπορεί να αυξήσει το μέγεθος και τη δύναμη των ωοθηκών σας, προσθέτοντας πληρότητα στην περιοχή του στήθους σας, αλλά οι στήθη δεν μπορούν να αρθούν με την άσκηση. Παρόλα αυτά, οι ισομετρικές ασκήσεις είναι χρήσιμες για την τόνωση του θωρακικού σας χώρου. Ο όρος ισομετρική σημαίνει “ίδιο μήκος” και οι ισομετρικές ασκήσεις κατέχουν μια ομάδα μυών σε μια στατική θέση χρησιμοποιώντας ένα ακίνητο αντικείμενο όπως ένας τοίχος ή το δικό σας σώμα σαν αντίσταση.

Σταθείτε ή καθίστε σε μια άνετη θέση με τους ώμους σας σύμφωνα με τους γοφούς σας, και τα αυτιά σας σύμφωνα με τους ώμους σας.

Κρατήστε τις παλάμες των χεριών σας μαζί στο επίπεδο του θώρακα με τους αγκώνες σας εκτεταμένους πλαγίως. Κρατήστε τους πήχεις παράλληλα στο πάτωμα.

Πάρε μια βαθιά ανάσα. Πιέστε τις παλάμες σας όσο το δυνατόν πιο σκληρές και κρατήστε το για 5 δευτερόλεπτα. Εκπνεύστε αργά κατά τη διάρκεια της φάσης κράτησης αυτής της άσκησης. Χαλαρώστε και επαναλάβετε 10 ακόμη φορές.

Στερεώστε μπροστά από έναν τοίχο με τα δάχτυλα των ποδιών σας αγγίζοντας τον τοίχο, τους ώμους σας σύμφωνα με τους γοφούς σας και τα αυτιά σας σύμφωνα με τους ώμους σας.

Σηκώστε τα χέρια σας με “Τ” έτσι ώστε τα χέρια σας να είναι ελαφρώς κάτω από τους ώμους σας. Τοποθετήστε τις παλάμες των χεριών σας στον τοίχο.

Εισπνεύστε βαθιά. Πιέστε στον τοίχο αρκετά σκληρά για να αισθανθείτε αντίσταση, αλλά χωρίς να σπρώχνετε τον εαυτό σας προς τα πίσω. Αργά εκπνέετε καθώς συγκρατείτε τον Τύπο για 5 δευτερόλεπτα, χαλαρώστε και επαναλάβετε 10 φορές.

Palm Presses

Πρέσες τοίχου

Ισομετρική μύγα στήθος

Σταθείτε σε μια πόρτα κανονικού μεγέθους. Τοποθετήστε κάθε χέρι στο ύψος του ώμου από την πλευρά της πόρτας.

Εισπνέω. Συμπληρώστε τους μυς σας σαν να προσπαθείτε να τραβήξετε μαζί τις δύο πλευρές της πόρτας.

Κρατήστε το τέντωμα για 30 δευτερόλεπτα. Εκπνεύστε και εισπνεύστε αργά κατά τη διάρκεια της άσκησης.