Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σάλτσα teriyaki για τη σάλτσα σόγιας;

Είναι απογοητευτικό να εξαντληθεί ένα ζωτικό συστατικό στη μέση του μαγειρέματος, οπότε η διατήρηση ενός καταλόγου εύκολων υποκατάστατων των κοινών συστατικών είναι μια καλή ιδέα. Εάν προετοιμάζετε την ασιατική τροφή, πιθανότατα χρησιμοποιείτε σάλτσα σόγιας. Είναι δελεαστικό να αντικαταστήσετε τη σάλτσα teriyaki για τη σάλτσα σόγιας εάν τρέχετε σύντομα, αλλά η σάλτσα teriyaki είναι καλή αντικατάσταση μόνο σε μερικές συνταγές.

Σχετικά με σάλτσα σόγιας

Η σάλτσα σόγιας είναι ένα ζυμωμένο και γηρασμένο καρύκευμα που παράγεται από σιτάρι, σόγια, νερό και αλάτι, αν και μερικές συνταγές παραλείπουν το σιτάρι. Η σάλτσα σόγιας περιέχει οκτώ έως 10 θερμίδες ανά κουτάλι σούπας, 1 έως 2 γραμμάρια υδατανθράκων, μέχρι 1 γραμμάριο πρωτεΐνης και 900 έως 930 χιλιοστόγραμμα νατρίου, ανάλογα με το εμπορικό σήμα.

Σχετικά με τη σάλτσα Teriyaki

Η σάλτσα Teriyaki χρησιμοποιεί σάλτσα σόγιας ως βάση, με πολλά άλλα συστατικά που προσθέτουν, όπως τζίντζερ και άλλα καρυκεύματα, κρασί, ξύδι και γλυκαντική ουσία όπως ζάχαρη, σιρόπι καλαμποκιού ή μέλι. Η σάλτσα Teriyaki περιέχει περίπου 15 θερμίδες ανά κουτάλι σούπας, 2 έως 2,8 γραμμάρια υδατανθράκων, κυρίως με τη μορφή ζάχαρης, 1 γραμμάριο πρωτεΐνης και 610 έως 690 χιλιοστόγραμμα νατρίου.

Διαφορές

Η σάλτσα Teriyaki είναι παχύτερη, πιο γλυκιά και πικάντικη από τη σάλτσα σόγιας, ώστε να μεταδώσει μια διαφορετική γεύση και υφή στις συνταγές εάν αντικατασταθεί από τη σάλτσα σόγιας. Επιπλέον, ανάλογα με το ποσό που χρησιμοποιείται στη συνταγή σας, ο αριθμός των θερμίδων ανά μερίδα μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερος. Ωστόσο, αν χρειαστεί να περιορίσετε την ποσότητα νατρίου στη διατροφή σας, η σάλτσα teriyaki έχει περίπου 25% λιγότερο νάτριο από τη σάλτσα σόγιας, ανάλογα με το εμπορικό σήμα.

Αντικατάσταση σάλτσας σόγιας

Η σάλτσα Teriyaki δεν αποτελεί καλό υποκατάστατο για τη σάλτσα σόγιας εκτός αν προετοιμάζετε μια συνταγή που περιλαμβάνει τζίντζερ και ζάχαρη ή μέλι, οπότε η σάλτσα teriyaki μπορεί να κάνει ένα αποδεκτό υποκατάστατο. Διαφορετικά, η σάλτσα teriyaki είναι πολύ γλυκιά και παχιά για να αντικαταστήσει τη σάλτσα σόγιας χωρίς να επηρεάζεται σημαντικά η γεύση της συνταγής. Αντ ‘αυτού, η ιστοσελίδα AllRecipes προτείνει την αντικατάσταση του 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας με ένα μείγμα 4 κουταλιών σούπας Worcestershire και 1 κουταλιά της σούπας νερό.