Μοσχάρι και πόνους

Ο πόνος στο μοσχάρι σας και η πρόσκρουση μπορεί να προκύψουν από άμεσο τραυματισμό, όπως προσγείωση στο γόνατό σας ή από επαναλαμβανόμενες κινήσεις, όπως τρέξιμο σε κεκλιμένη επιφάνεια ή γονατιστή. Συμπεριλάβετε ένα κανονικό πρόγραμμα κατάρτισης βάρους ασκήσεων ποδιών, όπως καταλήψεις και κούκλες στα πόδια, στην καθημερινή σας ρουτίνα για να ενισχύσετε τη δύναμη των μυών των ποδιών, των οστών και των αρθρώσεων σας και να μειώσετε τον κίνδυνο μοσχαριών και πόνου.

Αιτίες

Ο πόνος του μούλερ και του σπασμωδικού μπορεί να προκληθεί από ισχιαλγία, μια κατάσταση στην οποία το ισχιακό νεύρο σας ενοχλεί. Ένας τραβηγμένος μυς κοντά στο γόνατό σας ή ένας τραβηγμένος μυς μόσχου κοντά στο γόνατο προκαλεί πόνο. Τα bursas που λιπαίνουν και ανακουφίζουν την άρθρωση του γόνατος σας και η πυελική πρόσφυση του μυς σας μπορεί να ενοχληθεί και να πρηστεί, προκαλώντας πόνο. Μια πλήρης ρήξη των τεμαχίων σας που κρέμονται κοντά στην άρθρωση του γόνατος σας προκαλεί πόνο στους μύες του hamstring και των μοσχαριών.

Χαρακτηριστικά

Εάν το ισχιακό νεύρο σας είναι ενοχλημένο από έναν εξογκωμένο δίσκο στην πλάτη σας ή από έναν σφιχτό μυϊκό πυρετό κάτω από τους γλουτούς σας, θα αισθανθείτε τον πόνο μέσα από το κτύπημα σας μέχρι το κάτω μέρος ενός ποδιού. Μπορεί επίσης να έχετε μούδιασμα και μυρμήγκιασμα κάτω από την οπίσθια όψη του ποδιού σας, η οποία μπορεί επίσης να ταξιδέψει στο κάτω μέρος του ποδιού σας. Ο πόνος από μια φλεγμονή μπορντούρα μπορεί να εξαπλωθεί από τη θέση του bursa μέσω του κοντινού μόσχου σας και hamstring μυών. Οι διαστρέμματα, τα στελέχη και οι ρωγμές στο μοσχάρι σας και το κτύπημα προκαλούν πόνο μαζί με ερυθρότητα και τρυφερότητα κοντά στον τραυματισμένο μυ.

Υπάρχοντα

Ο πόνος στο μοσχάρι σας και οι μυς που σπρώχνουν μειώνει την ικανότητά σας να εκτελείτε τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Δεν θα μπορείτε να φέρετε το κανονικό σας βάρος στο τραυματισμένο πόδι. Οι τραυματισμένοι μύες σας δεν μπορούν να συσπαστούν σωστά για να κάμπτεται και να επεκτείνουν τις αντίστοιχες αρθρώσεις γόνατος και ισχίου, μειώνοντας την ικανότητά σας να μετακινηθείτε. Εάν έχετε ισχιαλγία, θα είναι δύσκολο να περπατήσετε, να καθίσετε ή να ανεβείτε σκάλες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θεραπεία

Οι θεραπείες για θυλακίτιδα, διαστρέμματα, στελέχη και ρήξεις περιλαμβάνουν την εφαρμογή πάγου για 20 λεπτά, τρεις φορές την ημέρα για τρεις ημέρες για να μειωθεί ο πόνος και το πρήξιμο, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπαιδικών Χειρουργών. Πάρτε ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο όπως η ιβουπροφαίνη για να μειώσετε περαιτέρω τον πόνο και τη φλεγμονή σας, σύμφωνα με το βιβλίο «Θεραπευτική Άσκηση για Μυοσκελετικούς Τραυματισμούς». Ένα σπασμένο hamstring ή τένοντα μόσχου χρειάζεται άμεση ιατρική φροντίδα. Όταν ο πόνος και το πρήξιμό σας έχουν μειωθεί σημαντικά, μπορεί να αρχίσετε να εκτελείτε ελαφρές ασκήσεις τέντωσης και ενίσχυσης, αυξάνοντας προοδευτικά τη δυσκολία.

Πρόληψη

Αποτρέψτε τον μοσχαρίσιο πόνο και τον πόνο στην πρύμνη μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού των αρθρώσεων και των οστών κοντά στους μυς σας. Συμπεριλάβετε μια εύκολη προθέρμανση με ασκήσεις stretching πριν κάνετε πιο έντονες δραστηριότητες ή ασκήσεις. Ενσωματώστε ένα πρόγραμμα τεντώματος για να διατηρήσετε και να αυξήσετε το εύρος κίνησης των hamstrings σας, μοσχάρια, γοφούς και τα γόνατα, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του κινδύνου τραυματισμού και του πόνου.