Μεγάλες πληροφορίες διατροφής Mac

Η McDonald’s, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, εξυπηρετεί περισσότερα από 60 εκατομμύρια άτομα σε 117 χώρες κάθε μέρα. Η γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού έχει ένα μενού που προσφέρει μια ποικιλία από τρόφιμα όπως μπιφτέκια, πατάτες, ψωμάκια κοτόπουλου, κουνουπιές και σαλάτες, όλα σε αξία. Ένα από τα πιο δημοφιλή μπιφτέκι του είναι ο Big Mac, που διαθέτει τη διάσημη σάλτσα Big Mac. Ο Big Mac, ο οποίος έκανε ντεμπούτο σε εθνικό επίπεδο το 1967, είναι τόσο δημοφιλής που έχει ακόμη και το δικό του μουσείο εστιατόριο στο North Huntingdon της Πενσυλβανίας.

Συστατικά

Τα συστατικά σε ένα Big Mac είναι δύο μπιφτέκια, ένα κομμάτι αμερικανικού τυριού, σάλτσα Big Mac, μαρούλι, τουρσιά, κρεμμύδια και ένα τριφύλλι σουσάμι.

Θερμίδες

Ένα Big Mac περιέχει 540 θερμίδες. Οι υδατάνθρακες παρέχουν 164 θερμίδες, το λίπος αντιστοιχεί σε 260 θερμίδες και οι 104 θερμίδες προέρχονται από πρωτεΐνες. Οι θερμίδες σε ένα Big Mac είναι 28 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας, ή DV, με βάση δίαιτα 2.000 θερμίδων ημερησίως.

Λίπος

Ένας μεγάλος Mac είναι πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος, που περιέχει 29 γραμμάρια ολικού λίπους. Αυτό περιλαμβάνει 10 g κορεσμένου λίπους και 7,6 g ακόρεστου λίπους. Το λίπος σε ένα Big Mac αντιστοιχεί στο 45 τοις εκατό του βάρους σας για τα συνολικά λίπη και το 50 τοις εκατό του DV για τα κορεσμένα λίπη, με βάση μια δίαιτα 2.000 θερμίδων ημερησίως. Σύμφωνα με την American Heart Association, τα τρανς λιπαρά αυξάνουν τα κακά σας επίπεδα χοληστερόλης και μειώνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης σας. Συνιστάται να περιορίζετε τα τρανς λιπαρά σας σε λιγότερο από 2 γραμμάρια ανά ημέρα. Ένας Big Mac περιέχει 1,5 g trans trans λιπαρά, αφήνοντας λίγα περιθώρια για να φάτε άλλες τροφές που περιέχουν trans λιπαρά για την ημέρα.

Νάτριο και χοληστερόλη

Σύμφωνα με το McDonald’s, ένα Big Mac έχει 1.040 mg νατρίου, παρέχοντας 43 τοις εκατό του DV σας νατρίου, με βάση δίαιτα 2.000 θερμίδων ημερησίως. Ένας Big Mac περιέχει 75 mg χοληστερόλης, το οποίο είναι 25 τοις εκατό του DV για τη χοληστερόλη.

Πρωτεΐνες και υδατάνθρακες

Περιέχοντας 25 γραμμάρια πρωτεΐνης, το Big Mac παρέχει το 50 τοις εκατό του βάρους σας για πρωτεΐνη. Όταν πρόκειται για τους υδατάνθρακες, ένα Big Mac περιέχει 12 τοις εκατό των συνιστώμενων DV σας, έχοντας 37 γρ. Αυτό περιλαμβάνει 3 g διαιτητικών ινών και 8 g ζάχαρης.