Λάδι καρύδας για ροζ μάτια

Το ροζ μάτι είναι μια λοίμωξη των ματιών γνωστή και ως επιπεφυκίτιδα και η κατάσταση μπορεί να οφείλεται σε βακτήρια, ιούς ή μύκητες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ερυθρότητα, κνησμό, γρατζουνιές και σχίσιμο. Μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να έχουν πρησμένα βλέφαρα και μια παχιά απόρριψη με τη λοίμωξη. Οι βαριές περιπτώσεις ροζ ματιών μπορεί να απαιτούν φαρμακευτική αγωγή για να θεραπεύσουν την πάθηση και να αποτρέψουν την υποτροπή. Ωστόσο, στην περίπτωση ήπιων μολύνσεων, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να διαπιστώσουν ότι τα θεραπείες στο σπίτι, όπως το έλαιο καρύδας, βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων.

Το έλαιο καρύδας περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και χημικά συστατικά που μερικοί πιστεύουν ότι όχι μόνο θα ενισχύσουν τη γενική υγεία σας, αλλά επίσης θα βελτιώσουν τις συνθήκες όπως το ροζ μάτι. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το λάδι καρύδας μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση της λοίμωξης των ματιών σας. Μπορεί να βρείτε πολλά είδη καρύδας για αγορά, αλλά βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε παρθένο ή καθαρό λάδι καρύδας και όχι υδρογονωμένο λάδι καρύδας, Μορφή του πετρελαίου. Η επεξεργασία του ελαίου καρύδας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πρόσθετα χημικά, αλλά τα έλαια καρύδας που φέρουν την ένδειξη “μη επεξεργασμένα” δεν πρέπει να φέρουν πρόσθετα χημικά.

Οι χρήστες ελαίου καρύδας μπορεί να αποσβέσουν με το λάδι βαμβάκι ή μαλακό πανί και να το κρατήσουν ενάντια στα κλειστά βλέφαρα στο προσβεβλημένο μάτι. Ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας είναι να πάρετε μια κουταλιά από το στόμα. Ο Brian Shilhavy, πιστοποιημένος σύμβουλος διατροφής του NaturoDoc, λέει ότι μια ευεργετική δόση ελαίου καρύδας είναι 3 έως 4 κουταλιές της σούπας. κάθε μέρα.

Εάν έχετε συμπτώματα ροζ ματιών, μπορεί να βρείτε περισσότερη ανακούφιση από την εφαρμογή μιας δροσερής ή ζεστής συμπίεσης στα κλειστά βλέφαρά σας. Μπορείτε να απορροφήσετε ένα καθαρό πανί με τη θερμοκρασία που αισθάνεται καλύτερα στα καπάκια σας, αλλά θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση ζεστού νερού ζέσης. Μπορείτε να επιλέξετε να εναλλάσσετε τόσο ζεστά όσο και δροσερά πανιά όλη την ημέρα. Εάν έχετε οίδημα, ένα δροσερό ύφασμα μπορεί να συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής, αλλά εάν έχετε έκκριση ή πόνο στα μάτια, ένα ζεστό ύφασμα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας ή άλλα συμπληρώματα χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας. Εάν έχετε συμπτώματα ροζ ματιών, ο γιατρός σας εξετάζει τα μάτια σας. Μπορεί να διαπιστώσει ότι τα συμπτώματά σας απαιτούν συνταγογραφούμενα φάρμακα για την επίλυση των συμπτωμάτων και της λοίμωξης. Εάν ο γιατρός σας συστήνει φαρμακευτική αγωγή αλλά νομίζετε ότι το λάδι καρύδας μπορεί να προσφέρει κάποια θεραπευτικά οφέλη, συζητήστε το με το γιατρό σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να διατυπώσετε ένα ασφαλές σχέδιο θεραπείας που περιλαμβάνει λάδι καρύδας.

Λάδι καρύδας

Θεραπεία

Συμπιέζω

Σκέψεις