Λάδι καρύδας για ένα αυχενικό κνησμό

Τα αυτιά του φαγούρα είναι ένα κοινό και ενοχλητικό πρόβλημα. Η πηγή της φαγούρας μπορεί να περιλαμβάνει μόλυνση ζύμης, δερματίτιδα, υπερβολική συσσώρευση κηρού, αλλεργία ή άτυπη ξηρότητα. Το λάδι καρύδας μπορεί να ανακουφίσει κάποια κνησμό, αλλά είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας για να προσδιορίσετε την αιτία της κνησμού για να αποκλείσετε την υπερανάπτυξη ή την αλλεργία της ζύμης · αυτές οι συνθήκες δεν θα βελτιωθούν με εφαρμογές ελαίου καρύδας εκτός εάν ληφθούν πρόσθετα βήματα.

Σημασία

Το έλαιο καρύδας είναι στερεό σε θερμοκρασία δωματίου λόγω της περιεκτικότητάς του σε κορεσμένα λιπαρά. Είναι ένα από τα λίγα κορεσμένα λίπη που μπορεί να επεξεργαστεί εύκολα το σώμα, γεγονός που το καθιστά ένα αποτελεσματικό και υγιεινό υποκατάστατο για τη συντόμευση ή το βούτυρο με μέτρο. Επειδή το σώμα απαιτεί υγιή λιπαρά για τη βέλτιστη υγεία του δέρματος, των αρθρώσεων και των οργάνων, χρησιμοποιώντας την πλούσια σε λιπίδια ποιότητα του ελαίου καρύδας μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματος και να μειώσει τον κνησμό του αυτιού που σχετίζεται με το ξηρό δέρμα, λέει ο κύριος βοτανολόγος Rosemary Gladstar. Ωστόσο, το έλαιο καρύδας έχει μια ξεχωριστή γεύση καρύδας που μπορεί να είναι ανεπιθύμητη σε κάποια κουζίνα.

Δερματίτιδα

Τα μαλακτικά έλαια μπορούν να σας βοηθήσουν όταν χειρίζεστε τα κνησμώδη αυτιά που προκαλούνται από δερματίτιδα. Για να χρησιμοποιήσετε το έλαιο καρύδας για την καταπολέμηση των φαγούρα των αυτιών των καναλιών εξωτερικά, θερμαίνετε απαλά μια μικρή ποσότητα ελαίου καρύδας. Ελέγξτε το υγροποιημένο λάδι στο εσωτερικό του καρπού σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστό. Τοποθετήστε τέσσερις σταγόνες στο κανάλι του αυτιού, γυρίζοντας το κεφάλι σας για να επιτρέψετε στις σταγόνες να απορροφηθούν στο ξηρό δέρμα του αυτιού. Μη κολλάτε κανένα αντικείμενο στο αυτί σας για οποιονδήποτε λόγο.

Ζύμη

Το έλαιο καρύδας μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό λάδι φορέα για τις αντιμυκητιασικές ιδιότητες του σκόρδου. Σύμφωνα με τον συγγραφέα Matthew Wood, το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια για να περιορίσει τα ανθυγιεινά επίπεδα μαγιάς. Για να φτιάξετε το δικό σας λάδι από σκόρδο, συνδυάστε ίσα μέρη λάδι καρύδας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που έχει εγχυθεί με πιεσμένο σκόρδο. Θερμάνετε απαλά για 20 λεπτά, προσέχοντας να αποφύγετε την καύση ή το βρασμό. Στρώνετε καλά το μείγμα. Προσθέστε τέσσερις ήπια θερμαινόμενες σταγόνες στα κανάλια του αυτιού δύο φορές την ημέρα για τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά την υπέρβαση της φαγούρας για να εξασφαλιστεί η εξάλειψη της ζύμης.

Σύνθεση κεριού

Τα ζεστά λάδια, όπως το έλαιο καρύδας, ενυδατώνουν τα υπερβολικά επίπεδα αποξηραμένου ή σκληρυμένου κεριού του αυτιού, έτσι ώστε οι μικρές τρίχες, που ονομάζονται βιτρώ, που βρίσκονται μέσα στο κανάλι του αυτιού, μπορούν να πείσουν το πλεόνασμα του κεριού να βγει φυσικά από το αυτί. Για το επίμονο κερί, η χειρωνακτική απομάκρυνση από έναν επαγγελματία υγείας μπορεί να είναι σωστή.

Προειδοποίηση

Μερικοί άνθρωποι με αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς μπορεί επίσης να είναι αλλεργικοί σε καρύδες και στο πετρέλαιο τους. Πάντα να δοκιμάζετε ένα μικρό κομμάτι δέρματος πριν χρησιμοποιήσετε την καρύδα σε οποιαδήποτε ικανότητα για να αποφύγετε την αλλεργική αντίδραση.