Κάνουν lunges & καταλήψεις κάνουν τους μηρούς σας μικρότερο;

Lunges και καταλήψεις προσφέρουν πολλά οφέλη, αλλά δεν θα σας βοηθήσουν να στοχεύσετε συγκεκριμένες περιοχές στο σώμα σας για να χάσετε βάρος. Lunges και καταλήψεις μπορεί πραγματικά να αυξήσει το μέγεθος των μηρών σας, αν γίνονται με αρκετό όγκο. Για να κάνετε τους μηρούς σας μικρότεροι, αντί να θέλετε να ενσωματώσετε άσκηση που καίει θερμίδες και σας βοηθά να μειώσετε το λίπος σας.

Lunges και Squats

Lunges και καταλήψεις είναι και οι δύο σύνθετες ασκήσεις που λειτουργούν glutes σας, quadriceps και μοσχάρια. Είναι παρόμοια, εκτός από το ότι οι καταλήψεις εμπλέκουν και τα δύο πόδια που εργάζονται μαζί, ενώ οι lunges απαιτούν από κάθε πόδι να δουλεύει ανεξάρτητα. Οι κοτσάνες εκτελούνται ρυθμίζοντας τα πόδια του ώμου σας – μέχρι το πλάτος του ισχίου και χαμηλώνοντας προς το πάτωμα πιέζοντας τα ισχία σας πίσω και κάνοντας τα γόνατά σας. Το βύθισμα, όμως, ολοκληρώνεται με την είσοδο σε μια κλιμακωτή στάση με το ένα πόδι μπροστά από το άλλο και στη συνέχεια να λυγίζεις το γόνατο σου για να μειώσεις το γόνατο της πλάτης σου προς το πάτωμα.

Επιπτώσεις στο μέγεθος του μηρού

Για να κάνετε τους μηρούς σας μικρότερους, πρέπει είτε να μειώσετε το υπερβολικό λίπος που βρίσκεται στα πόδια σας είτε να αθροιστούν οι μύες σας, πράγμα που σημαίνει ότι οι μύες γίνονται μικρότεροι. Οι φακοί και οι καταλήψεις στοχεύουν τον μυϊκό ιστό που έχετε στα γλουτένια, τα τετράποδα και τα μοσχάρια, αλλά δεν προσκρούουν σε λιπώδη ιστό στην περιοχή. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο για την Άσκηση, δεν είναι δυνατό να εντοπίσουμε τη μείωση ή να χάσετε λίπος ειδικά στους μηρούς σας. Οι ασκήσεις αντοχής-προπόνησης όπως οι σκάλες και οι καταλήψεις εμποδίζουν τους μυς των μηρών σας από την ατροφία και μπορούν να αυξήσουν το μέγεθος στους μηρούς σας. Ως εκ τούτου, δεν είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε τους μηρούς σας μικρότερους.

Πλεονεκτήματα των Lunges και Squats

Ενώ τα lunges και οι καταλήψεις δεν θα κάνουν τους μηρούς σας μικρότερους, είναι αποτελεσματικοί για την οικοδόμηση αντοχής και μεγέθους στους μυς του κάτω σώματος. Μια αύξηση στην γλουτένη, την τετραπλή και τη δύναμη των μοσχαριών θα σας επιτρέψει να περπατήσετε μέχρι λόφους, να ανέβετε στα αστέρια και να καταλήξετε με μεγαλύτερη ευκολία. Με την οικοδόμηση άπαχου ιστού αυξάνετε τον μεταβολικό σας ρυθμό και καίτε περισσότερες θερμίδες καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μείωση του μεγέθους του μηρού

Για να μειώσετε αποτελεσματικά το μέγεθος των μηρών σας, προσπαθήστε να μειώσετε το συνολικό ποσοστό σωματικού λίπους. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να καψετε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε. Αυξήστε τις θερμίδες που καίτε ενσωματώνοντας συνεχώς τις καρδιαγγειακές δραστηριότητες, όπως το τρέξιμο και το κολύμπι, στο σχήμα σας. Μειώστε τον αριθμό θερμίδων που λαμβάνετε περιορίζοντας τα τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας. Αντ ‘αυτού, καταναλώνουν κυρίως φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως. Ενώ αυτό δεν θα στοχεύει τους μηρούς σας, καθώς χάνετε το συνολικό λίπος, θα δείτε διαφορές παντού, συμπεριλαμβανομένων των ποδιών σας.