Θολή όραση και ανεπάρκεια μαγνησίου

Το μαγνήσιο είναι σημαντικό για πολλές λειτουργίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενέργειας και της σταθερότητας του καρδιακού σας ρυθμού. Αυτή η θρεπτική ουσία βοηθά επίσης να σχηματίσουν τις ενώσεις που αποτελούν τα οστά σας και βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα σας. Μια ανεπάρκεια είναι σπάνια, αλλά αν έχετε κίνδυνο για χαμηλά επίπεδα, θα πρέπει να γνωρίζετε τα συμπτώματα. Οι αλλαγές του οράματος δεν συμβαίνουν συνήθως με ανεπάρκεια μαγνησίου. Εάν αλλάξετε την όρασή σας, επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Μπορεί να υποδεικνύει σοβαρή κατάσταση οφθαλμού.

Εάν έχετε ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να εμφανίσετε ναυτία, έμετο, αδυναμία και απώλεια όρεξης. Σε σοβαρές ανεπάρκειες, τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κρίσεις, μυϊκές συσπάσεις, μυρμήγκιασμα, αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό και αλλαγές στην προσωπικότητα. Μια ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα καλίου και χαμηλού ασβεστίου στο αίμα σας και ο γιατρός σας μπορεί να ανιχνεύσει αυτά με εξετάσεις αίματος.

Μια ανεπάρκεια μαγνησίου δεν θα προκαλέσει θολή όραση, αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλες συνθήκες. Εάν παρατηρήσετε σταδιακές αλλαγές στο όραμά σας, θα μπορούσε να υποδηλώνει την ανάγκη για μια νέα συνταγή γυαλιών ή μπορεί να έχετε μια κατάσταση οφθαλμού, όπως καταρράκτη ή γλαύκωμα. Μια ξαφνική αλλαγή στην όρασή σας μπορεί να υποδεικνύει προβλήματα όπως αποσπασμένο αμφιβληστροειδή ή εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας. Ξηρά μάτια, μολύνσεις ματιών ή φλεγμονή στο μάτι σας μπορεί επίσης να προκαλέσουν θόλωση. Υπάρχουν ελλείψεις βιταμινών που μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στην όραση.

Ο γιατρός σας μπορεί να σας πει την κατάλληλη ποσότητα μαγνησίου που χρειάζεστε κάθε μέρα, καθώς αυτό μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ένας μέσος ενήλικας χρειάζεται μεταξύ 310 mg και 420 mg μαγνησίου. Τα τρόφιμα που μπορούν να προσφέρουν μαγνήσιο περιλαμβάνουν καστανό ρύζι, το οποίο περιέχει 86 mg και 100% δημητριακά πίτουρου, τα οποία παρέχουν περίπου 93 mg μαγνησίου. Άλλα τρόφιμα περιλαμβάνουν μπανάνες, σπανάκι, φασόλια lima και αμύγδαλα. Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν αρκετό μαγνήσιο μέσω διατροφής, αλλά ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ένα συμπλήρωμα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό.

Εάν παρατηρήσετε αλλαγές στην όραση, επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Μπορεί να εξετάσει τα μάτια σας και να εκτελέσει όλες τις απαραίτητες δοκιμές για να προσδιορίσει την αιτία της θολότητας. Εάν υποπτεύεστε ότι μπορεί να έχετε χαμηλά επίπεδα μαγνησίου, ενημερώστε το γιατρό σας. Εξηγήστε τα συμπτώματά σας και αναφέρετε τυχόν αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες και τις επιλογές τροφίμων.

Συμπτώματα

Αιτίες

Συστάσεις

Σκέψεις