Θερμίδες σε φρέσκα στρείδια

Τα στρείδια είναι τρόφιμα χαμηλών θερμίδων και υψηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά και ταιριάζουν σε μια υγιή και ισορροπημένη διατροφή. Μια μερίδα 3 ουγκιών σε φρέσκα στρείδια περιέχει μόλις 69 θερμίδες, καθιστώντας την επιλογή πολύ ελαφρύτερη από άλλες πρωτεΐνες, όπως η μπριζόλα T-bone, η οποία περιέχει πάνω από τις διπλάσιες θερμίδες στην ίδια ποσότητα. Ωστόσο, η κατανάλωση ακατέργαστων στρείδι έρχεται με κίνδυνο, έτσι είστε ασφαλέστερος ατμός ή ψήσιμο μαλακίων αντ ‘αυτού.

Διατροφή Oyster

Τα στρείδια έχουν σχετικά λίγες θερμίδες αλλά παρέχουν περισσότερα από 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα · για προοπτική, οι άνδρες χρειάζονται περίπου 56 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα, ενώ οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 46 γραμμάρια. Τα στρείδια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, η οποία είναι απαραίτητη για την υγιή λειτουργία του δέρματος και του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και για τον πλούσιο σε χαλκό, ο οποίος είναι απαραίτητος για τα υγιή οστά και τα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Προειδοποίηση για το στρείδι

Τα στρείδια μπορεί να είναι άπαχα και θρεπτικά, αλλά το φαγητό τους μπορεί να σας εκθέσει σε ένα δυνητικά θανατηφόρο στέλεχος βακτηριδίων που ονομάζεται Vibrio vulnificus, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Ακόμη και η κατανάλωση μικρών μερίδων προσβεβλημένων στρείδι μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες – και η ανάμειξη των στρείδι με ζεστή σάλτσα ή αλκοόλ δεν θα σκοτώσει τα βακτήρια. Επειδή είναι αδύνατο για τους καταναλωτές να διακρίνουν τα μολυσμένα δείγματα από ασφαλή, η FDA συμβουλεύει να μην τρώει τυχόν άψητα στρείδια.