Θερμίδες σε ένα ποτήρι pinot grigio

Το Pinot grigio είναι ένα τραγανό, ξηρό ιταλικό λευκό κρασί το οποίο, σύμφωνα με τον Joseph Bastianich στο βιβλίο του “Vino Italiano: Οι περιφερειακοί οίνοι της Ιταλίας”, εξυπηρετείται καλύτερα ως απεριτίφ ή κοκτέιλ πριν το γεύμα. Η φρέσκια, ήπια γεύση προετοιμάζει τον ουρανίσκο για φαγητό.

Θερμίδες

Μια 5-ουγκιά. Ποτήρι pinot grigio (γνωστό ως Pinot gris εκτός Ιταλίας) το κρασί περιέχει 123 θερμίδες. Αυτό είναι περίπου το 6 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας για θερμίδες, με βάση μια καθημερινή δίαιτα 2.000 θερμίδων.

Πρωτεΐνη, λίπος, υδατάνθρακες

Οι θερμίδες σε μια 5-oz. Ποτήρι pinot grigio αποτελείται από περίπου 120 θερμίδες, με περίπου 11% των θερμίδων από τους υδατάνθρακες. Δεν υπάρχει λίπος. Τα σάκχαρα στο κρασί περιέχουν τρία γραμμάρια υδατανθράκων, ή το 1% της συνιστώμενης ημερήσιας τιμής.

Οφέλη για την υγεία

Με μέτρο, ένα ποτήρι κρασί είναι πολύ υγιές. Ο Bastianich γράφει για μελέτες που δείχνουν ότι ορισμένα οφέλη από την κατανάλωση ενός καθημερινού ποτηριού μπορεί να είναι η μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, η πρόληψη της κυτταρικής βλάβης και η μείωση του κινδύνου στεφανιαίας νόσου.

Προειδοποιήσεις

Σύμφωνα με τον γενικό χειρουργό, οι γυναίκες δεν πρέπει να πίνουν αλκοολούχα ποτά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω του κινδύνου εμφάνισης γενετικών ελαττωμάτων. Η υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών μειώνει την ικανότητα ενός ατόμου να οδηγεί αυτοκίνητο ή να χειρίζεται μηχανήματα και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Πάντα να πίνετε υπεύθυνα.