Θα κοιμηθεί νωρίτερα να σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα;

Οι γονείς πηγαίνουν συχνά σε έκτακτα μήκη για να εξασφαλίσουν ότι τα μικρά τους μπαίνουν στο κρεβάτι σε μια νωρίς ώρα. Η συμβατική σοφία υποστηρίζει ότι ένας πρώιμος ύπνος ανοίγει το δρόμο για έναν καλό ύπνο, ο οποίος με τη σειρά του είναι απαραίτητος για την υγιή ανάπτυξη στην παιδική ηλικία. Όπως αποδεικνύεται, οι γονείς θα έκαναν καλά να ακολουθήσουν τις δικές τους συμβουλές υπό το φως των αυξανόμενων επιστημονικών στοιχείων ότι ένας πρώιμος ύπνος προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία τόσο για τους νέους όσο και για τους ηλικιωμένους.

Circadian Rhythms και Bedtime

Το Εθνικό Ινστιτούτο Γενικών Ιατρικών Επιστημών περιγράφει τους κιρκαδικούς ρυθμούς ως ένα 24ωρο κύκλο συμπεριφορικών, πνευματικών και σωματικών αλλαγών που ανταποκρίνονται «κυρίως στο φως και το σκοτάδι στο περιβάλλον ενός οργανισμού». Οι κύκδοι ρυθμοί παίζουν βασικό ρόλο στον προσδιορισμό των ανθρώπινων προτύπων ύπνου, Το σώμα να εκκρίνει μελατονίνη που προκαλεί ύπνο όταν σκοτεινιάζει και να αναστείλει την παραγωγή μελατονίνης όταν αναβοσβήνει. Η αποτυχία να απαντήσετε φυσικά στους κιρκαδικούς ρυθμούς του σώματός σας – μερικές φορές αναπόφευκτες λόγω εργασίας νυχτερινής βάρδιας ή διεθνούς ταξιδιού με αεριωθούμενα αεροπλάνα – μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαΐου 2008 του περιοδικού Circadian Rhythms.

Πρώιμες νυχτερινές και διαταραχές διάθεσης

Μια ομάδα Αμερικανών ψυχιατρικών επαγγελματιών με επικεφαλής τον James E. Gangwisch, Ph.D., διεξήγαγε μια μελέτη μεγάλης κλίμακας για να αξιολογήσει τον αντίκτυπο των γονικών υπαγορευμένων χρόνων κατά την επίπτωση της κατάθλιψης και του αυτοκτονικού ιδεασμού στους εφήβους. Η έρευνα της ομάδας κάλυψε περισσότερους από 15.500 έφηβους στους βαθμούς 7 έως 12. Σε ένα τεύχος του Sleep, στις αρχές του 2010, οι ερευνητές ανέφεραν ότι οι έφηβοι με καθυστερημένες ώρες για τα μεσάνυχτα ή αργότερα ήταν 24% πιο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη και κατά 20% Να εξετάσει την αυτοκτονία από ό, τι οι έφηβοι με τη διάρκεια των δεκαπέντε μ.μ. Ή νωρίτερα. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι προηγούμενες ώρες ύπνου γενικά επιμηκύνουν τη συνολική διάρκεια του ύπνου και επομένως προστατεύουν από διαταραχές της διάθεσης σε εφήβους.

Επίδραση στο επίπεδο βάρους και δραστηριότητας

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας αξιολόγησαν τις επιπτώσεις του χρόνου κατά τον ύπνο και τη διάρκεια του ύπνου στο βάρος και την κατάσταση δραστηριότητας των εφήβων. Διέγραψαν μια ομάδα μελέτης 2.200 9- έως 17-ετών από όλα τα μέρη της Αυστραλίας σε τέσσερα τμήματα που βασίζονταν σε πρότυπα ύπνου-αφύπνισης: πρώιμο κρεβάτι / νωρίς, πρόωρο κρεβάτι / Πρώιμη άνοδος, και αργά-κρεβάτι / αργά-άνοδος. Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν σε ένα τεύχος του περιοδικού “Sleep”, το 2011, η ομάδα ανέφερε ότι οι έφηβοι στην ομάδα πρώιμης κλίνης / πρώιμης άνοιας έδειξαν υψηλότερα επίπεδα δραστηριότητας και ήταν λιγότερο πιθανό να είναι παχύσαρκοι από αυτούς σε όλες τις άλλες ομάδες μελέτης.

Προωθεί την υγεία της καρδιάς

Ερευνητές από την υγειονομική κλινική Misao στο Gifu της Ιαπωνίας διεξήγαγαν μια μακροχρόνια μελέτη των συνήθειών ύπνου 251 υγιούς ανδρών εργαζομένων, όλων των ηλικιών κάτω των 61 ετών, σύμφωνα με έκθεση της ABC News. Παρουσιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης σε μια συνάντηση του 2009 του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, ο Δρ Yu Misao εξήγησε ότι τα θέματα της έρευνας χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες με βάση τον αριθμό των ωρών που κοιμήθηκαν κάθε νύχτα: λιγότερο από έξι ώρες, έξι έως επτά ώρες, Και επτά ώρες ή περισσότερο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που πήγαιναν στο κρεβάτι πριν από τα μεσάνυχτα είχαν υγιέστερες στεφανιαίες αρτηρίες από τις νυχτερινές κουκουβάγιες που δεν πήγαν στο κρεβάτι μέχρι τα μεσάνυχτα ή αργότερα. Αυτά τα ευρήματα έμειναν αληθινά ανεξάρτητα από τον συνολικό αριθμό ωρών που οι άντρες κοιμήθηκαν.