Είναι χυμός λεμονιού που μοιάζει καλό για σκούρα καφέ ή μαύρα μαλλιά;

Οι χυμοί λεμονιών είναι ένας φυσικός τρόπος για να ελαφρύνει το χρώμα των μαλλιών σας. Χρησιμοποιώντας χυμό λεμονιού απευθείας στα μαλλιά (ή αραιωμένο με νερό για λιγότερο εντυπωσιακό αποτέλεσμα) και στη συνέχεια κάθεστε στον ήλιο, τα μαλλιά σας θα γίνουν ελαφρύτερα. Είναι λιγότερο ακριβό από τα σαλόνια και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις τεχνητές χημικές ουσίες. Οι χυμοί λεμονιών είναι καλύτεροι για τα blondes ή για τα μαλλιά με ελαφρότερα χρώματα, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν και για εκείνους με πιο σκούρα μαλλιά.

Χυμός λεμονιού και χρώμα μαλλιών

Σύμφωνα με το περιοδικό “Ladies Home Journal”, “ο χυμός λεμονιού είναι” ιδανικός για φυσικές ξανθιές που χρειάζεται απλώς να λαμπρύνουν “. Όσοι έχουν πιο σκούρα μαλλιά μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν αρκετές φορές στο μίγμα του χυμού λεμονιών και του συνδυασμού ήλιου πριν δουν αποτελέσματα. Σύμφωνα με το Fool Beauty, τα μαύρα μαλλιά μπορούν να επισημανθούν, αλλά μπορεί να χρειαστεί να «κάνετε τη διαδικασία πολλές φορές για να δείτε τη διαφορά».

Χυμός λεμονιού και αποτέλεσμα αποξήρανσης

Ο χυμός λεμονιού μπορεί να έχει πολύ ξηρό αποτέλεσμα στις τρίχες λόγω του όξινου περιεχομένου του. Δεδομένου ότι τα πιο σκούρα μαλλιά μπορεί να απαιτούν αρκετές χρήσεις χυμού λεμονιού προτού να είστε ικανοποιημένοι με το χρώμα, κινδυνεύετε να εκθέσετε τα μαλλιά σας σε περισσότερες ζημιές. Το ξέβγαλμα με ένα πλούσιο σε υγρασία κοντίσιονερ, σύμφωνα με το Sweet Cosmetics, είναι ένας καλός τρόπος να βοηθήσετε την ξηρότητα της μάχης.

Φυσικές εναλλακτικές λύσεις

Υπάρχουν πολλές φυσικές εναλλακτικές λύσεις για την απολέπιση των μαλλιών εκτός από το χυμό λεμονιού. Το μέλι και η κανέλα έχουν ελαφριές ιδιότητες, όπως και το χαμομήλι. Διαφορετικές ιδέες θεραπείας είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού.

Πρόσθετες εκτιμήσεις

Η επισήμανση των μαλλιών σας με χυμό λεμονιού δεν είναι μια ακριβής επιστήμη. Δεν μπορείτε να ελέγξετε το προκύπτον χρώμα ή όπου θα πέσουν τα κυριώτερα σημεία σας. Εάν είστε ιδιαίτεροι, μια επίσκεψη στο σαλόνι για μια επαγγελματική επίσκεψη προβολής έχει μεγαλύτερη σημασία.