Διαφορά μεταξύ tai chi & kung fu

Οι πολεμικές τέχνες είναι και οι δύο μορφές άσκησης και αυτοάμυνας. Ορισμένες από τις πολεμικές τέχνες αναπτύχθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια ως μέθοδοι προετοιμασίας, τόσο για το μυαλό όσο και για το σώμα. Αν και το Kung Fu και το Tai Chi είναι και οι δύο μορφές πολεμικών τεχνών και περιέχουν πολλές ομοιότητες, υπάρχουν ξεχωριστές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο ειδικοτήτων.

Το Qigong είναι μια τέχνη που χρησιμοποιεί τεχνικές που αφορούν τόσο το σώμα όσο και το μυαλό. Η λέξη qigong χωρίζεται σε δύο μέρη. Το “Qi” αναφέρεται ως μια μορφή ζωτικής ενέργειας, της αναπνοής της ζωής ή απλώς του αέρα. Το “Γκονγκ” είναι η πρακτική της καλλιέργειας και προαγωγής του τσι μέσω της κίνησης, των θέσεων και των αναπνευστικών ασκήσεων. Τόσο το Kung Fu όσο και το Tai Chi είναι μορφές τσιγκόνγκ.

Τόσο το Tai Chi όσο και το Kung Fu προέρχονται από τη ταοϊστική φιλοσοφία και οι δύο έχουν ιστορίες να ασκούνται στα ταοϊσικά μοναστήρια. Επιπλέον, είναι και οι δύο τύποι πολεμικών τεχνών που κάποτε χρησιμοποιήθηκαν για αυτοάμυνα ή απλά με την ανάπτυξη πνευματικής και σωματικής ανάπτυξης. Το Tai Chi και το Kung Fu χρησιμοποιούν το μυαλό και το σώμα μαζί για να παρέχουν ισορροπία καθώς και για μάχη ή άσκηση. Για αυτούς τους λόγους, πολλοί άνθρωποι μπορεί να συγχέουν το Tai Chi και το Kung Fu.

Το Tai Chi εκτελείται χρησιμοποιώντας αργές, χαριτωμένες κινήσεις που μιμούνται τη ροή ενέργειας μέσω του σώματος. Αν και το Tai Chi χρησιμοποιεί κινήσεις που είναι συνοπτικές, οι μεταβάσεις είναι χαριτωμένες και αργές, σε αντίθεση με τις γρήγορες, απότομες κινήσεις του Kung Fu. Το Πανεπιστήμιο Vanderbilt δηλώνει ότι το Tai Chi διαφέρει από το Kung Fu καθώς θεωρείται «μαλακή» πολεμική τέχνη. Το Kung Fu αποτελείται από κινήσεις γνωστές ως απεργίες, οι οποίες μπορούν να γίνουν από τους αγκώνες ή τα γόνατα. Οι τεχνικές του περιλαμβάνουν επίσης γρήγορες κινήσεις και ρίξεις και είναι παρόμοια σε μορφή και κίνηση προς την πολεμική τέχνη γνωστή ως Τζούντο.

Το Tai Chi και το Kung Fu μπορούν να διδάσκονται μέσω διαφορετικών τάξεων ή κάποια κέντρα πολεμικών τεχνών μπορούν να προσφέρουν και τις δύο ειδικότητες σε μία τάξη. Σύμφωνα με την Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Shaolin-Do, η ενσωμάτωση τόσο του Τάι Τσι όσο και του Kung Fu σε μια τάξη χρησιμοποιεί τη θεωρία του γιν και του γιανγκ χρησιμοποιώντας τις δύο διαφορετικές κλάσεις για να αντισταθμίσουν ο ένας τον άλλο. Με την εκμάθηση Tai Chi, μπορείτε να εξασκηθείτε στη χαλάρωση και την ευαισθητοποίηση του σώματος και να αυξήσετε τη δύναμη και την ευελιξία σας. Με την άσκηση του Kung Fu, μπορείτε να χάσετε βάρος, να μάθετε την αυτοάμυνα και να εξασκήσετε την αντοχή σας.

Qigong

Ομοιότητες

Διαφορές

Γιν και Γιανγκ