Διαφορά μεταξύ του υποκατάστατου υγειονομικής περίθαλψης και της εξουσιοδότησης

Ανεξάρτητα από την ηλικία, την υγεία ή την οικονομική σας κατάσταση, είναι πιθανώς μια καλή ιδέα να διοριστεί ιατρούς πληρεξούσιος (MPOA). Με λίγες εξαιρέσεις, οι περισσότεροι άνθρωποι θα περάσουν τουλάχιστον μία περίοδο σωματικής ευπάθειας στη ζωή τους. Μπορεί να είναι πτώση στο τέλος της ζωής σας λόγω γήρατος, ή μπορεί να οφείλεται σε απρόβλεπτο ατύχημα, προσωρινή ιατρική κατάσταση ή λόγω ψυχιατρικής πάθησης. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να υπάρχουν λίγες ώρες, ημέρες, μήνες ή χρόνια όταν δεν μπορείτε να κάνετε τις δικές σας ιατρικές αποφάσεις. Μπορείτε να ασκήσετε τον μεγαλύτερο έλεγχο διορίζοντας ένα MPOA.

Αποφάσεις που πρέπει να γίνουν

Εάν επρόκειτο να πέσετε σε κώμα, θα θέλατε να είστε σε αναπνευστήρα; Για ποσο καιρο? Θα θέλατε ακόμα να βάζετε έναν αναπνευστήρα αν είχατε χάσει τη λειτουργία του εγκεφάλου; Αν βάζατε σε αναπνευστήρα και δεν είχατε εγκεφαλική λειτουργία, θα θέλατε να σας χορηγηθούν αντιβιοτικά; Οι ιατρικές αποφάσεις μπορεί να είναι συντριπτικές, αλλά πρέπει να γίνουν και κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να τις κάνει αν δεν είστε σε θέση.

Πληρεξούσιο

Η ιατρική εξουσιοδότηση διορίζεται από εσάς σε ένα νομικό έγγραφο για να λάβετε ιατρικές αποφάσεις για εσάς. Στο έγγραφο, μπορείτε να καθορίσετε πότε το άτομο παίρνει τον έλεγχο και ποιες αποφάσεις μπορούν να ληφθούν. Μπορείτε να καθορίσετε τι είδους ιατρική παρέμβαση θέλετε και υπό ποιες συνθήκες. Το MPOA μπορεί να καθοδηγείται από δύο έγγραφα: τη «ζωή» (γνωστή σε ορισμένες περιπτώσεις ως «οδηγίες για τους γιατρούς»), η οποία αναφέρει υπό ποιες συνθήκες η ζωή σας μπορεί να τερματιστεί λόγω της απόσυρσης των ιατρικών παρεμβάσεων και της «πρόωρης ιατρικής οδηγίας» (AMD), η οποία δείχνει ποια πορεία πρέπει να ακολουθήσετε σε συγκεκριμένες ιατρικές καταστάσεις. Η MPOA παίρνει ιατρικές αποφάσεις για λογαριασμό σας, συμβουλεύοντας τους γιατρούς σε κάθε βήμα πώς θέλουν να προχωρήσει η θεραπεία σας · Σημειώστε ότι το MPOA δεν δίνει στο άτομο αυτό καμία επιρροή στα οικονομικά σας ή σε οποιαδήποτε άλλη πτυχή της ζωής σας, εκτός αν το ορίσετε. Η γενική POA είναι ένα εντελώς ξεχωριστό έγγραφο και τα δικαστήρια δεν υποθέτουν αυτόματα ότι εάν ορίσετε ιατρική POA, αυτό το άτομο θα πρέπει να έχει οποιοδήποτε έλεγχο των οικονομικών σας.

Υγειονομική περίθαλψη υποκατάστατο

Ένα υποκατάστατο υγειονομικής περίθαλψης (HCS) διορίζεται από το γιατρό ή τη νοσοκόμα, εάν ο γιατρός αποφασίσει ότι δεν μπορείτε να λάβετε ιατρικές αποφάσεις στον εαυτό σας και ότι δεν υπάρχει υφιστάμενο MPOA. Το άτομο αυτό μπορεί να είναι συγγενής ή φίλος. Υπάρχουν ιεραρχίες εξέτασης, π.χ. Ο σύζυγός σας πιθανόν να διοριστεί πριν από το ενήλικο παιδί σας, αλλά ο γιατρός εξετάζει επίσης την ικανότητα του ατόμου να λαμβάνει αποφάσεις, το επίπεδο σχέσης και το επίπεδο ανησυχίας του ατόμου. Εάν δεν έχετε κατάλληλους συγγενείς ή φίλους, ο καθορισμένος αναπληρωτής υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να είναι άγνωστος σε εσάς, κάποιον από το νοσοκομείο ή έναν οργανισμό. Και στις δύο περιπτώσεις, η HCS λειτουργεί γενικά χωρίς τις ιατρικές οδηγίες και θα λάβει αποφάσεις βάσει των “καλύτερων συμφερόντων” σας, αλλά χωρίς την AMD να τους καθοδηγήσει, είναι πιθανό να έχουν μια προσωπική προκατάληψη ή να επηρεαστούν από τις φιλοσοφίες του Φορέα για τον οποίο εργάζονται.

Τι μπορείτε να ελέγξετε

Με τον διορισμό του MPOA, θα είστε σε θέση να επιλέξετε τη γενική προσέγγιση που θα λάβει το άτομο για τη φροντίδα σας. Συμπληρώνοντας τις εκ των προτέρων ιατρικές οδηγίες, μπορείτε να έχετε άμεση επιρροή σε συγκεκριμένες ιατρικές καταστάσεις. Μπορείτε να προσθέσετε στις εκ των προτέρων ιατρικές οδηγίες, εάν το επιλέξετε, για να καλύψετε καταστάσεις που είναι ειδικές για εσάς. Εάν αποφασίσετε να μην διορίσετε ένα MPOA, συζητήστε τουλάχιστον τις προτιμήσεις σας σε ιατρικές καταστάσεις με την οικογένεια και τους φίλους σας, οπότε εάν κάποιος από αυτούς είναι αναπληρωτής υγειονομικής περίθαλψης, θα έχει μια ιδέα για τις επιθυμίες σας.

Τι δεν μπορείτε να ελέγξετε

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά γνωρίζετε το άτομο που ορίσατε ως MPOA, πιθανότατα δεν τον έχετε δει σε παρόμοια κατάσταση, έτσι ώστε οι αποφάσεις του να διαφέρουν από αυτό που φαντάστηκα ότι είναι. Η MPOA έχει επίσης την επιλογή να μην αποδεχθεί την ευθύνη και να την μεταβιβάσει σε άλλο άτομο. Επίσης, ανεξάρτητα από το πόσο λεπτομερείς είναι οι προωθητικές ιατρικές οδηγίες σας, θα υπάρξουν καταστάσεις που δεν καλύπτονται. Τελικά, θα πρέπει να εμπιστευτείτε ότι το πρόσωπο που λαμβάνει τις αποφάσεις για σας θα κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί να κάνει και τις αποφάσεις που πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον σας.

Τα έντυπα για τον διορισμό ιατρικής πληρεξούσιας μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε γραφείο δικηγόρου, αλλά και στο νοσοκομείο. Δεν είναι δύσκολο ή δαπανηρό να συμπληρωθούν, αλλά χρειάζονται δύο μάρτυρες (μπορεί να απαιτηθεί μια συμβολαιογραφική πράξη) και πρέπει να αντιγραφούν και να διανεμηθούν μεταξύ των ανθρώπων που ενδέχεται να εμπλακούν σε ιατρική κατάσταση.

Κάνοντας νόμιμο