Διατροφή για διάρροια σε παιδιά ηλικίας 2 ετών

Είναι απογοητευτικό να παρακολουθήσετε το 2χρονο παιδί σας με ένα κοινό ιατρικό ζήτημα, όπως η διάρροια. Παρόλο που δεν μπορείτε να καρφώσετε μαγικά ένα διακόπτη για να θεραπεύσετε το πρόβλημα, ειδικές διατροφικές σκέψεις μπορεί να σας βοηθήσουν να επιταχύνετε την επιστροφή του παιδιού σας στην υγιή λειτουργία του εντέρου. Οι απλές επιλογές φαγητού στο στομάχι μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του πεπτικού συστήματος του παιδιού σας.

Τα χαλαρά, υγρά και συχνά σκαμνιά δεν είναι η μόνη ένδειξη ότι η 2χρονη ηλικία σας έχει διάρροια, μπορεί επίσης να παρουσιάσει απώλεια ενέργειας και ξηροστομία και τα μάτια. Η πρώτη σας διαιτητική προσέγγιση θα πρέπει να είναι η παροχή μόνο υγρών για τις πρώτες τέσσερις έως έξι ώρες, σύμφωνα με το MedlinePlus. Πλούσια σε ηλεκτρόλυτα ποτά σχεδιασμένα για παιδιά είναι κατάλληλα, όπως ήπιοι ζωμοί ή χυμοί φρούτων.

Εάν το παιδί σας μπορεί να χειριστεί το υγρό χωρίς να παρουσιάσει παρενέργειες όπως εμετό, μπορείτε να προχωρήσετε σε μερικά ήπια τρόφιμα. Η δίαιτα BRAT, η οποία σημαίνει μπανάνες, ρύζι, μήλα και τοστ, είναι κατάλληλη. Τα φρούτα όπως οι μπανάνες και τα μήλα είναι ψηλά σε πηκτίνη, ένας τύπος διαλυτής ίνας που μπορεί να μειώσει τη διάρροια. Τα προϊόντα τοστ και του ρυζιού, όπως τα δημητριακά και οι κροτίδες, μπορούν να βοηθήσουν να πυκνώσουν τα σκαμνιά του παιδιού.

Ακολουθήστε τη δίαιτα BRAT και κάνετε λεπτές διατροφικές αλλαγές ανάλογα με τα γούστα του παιδιού σας. Για παράδειγμα, το παιδί σας μπορεί να είναι πιο ικανό να τρώνε μήλα από μια φέτα φρέσκου μήλου. Αποφύγετε τρόφιμα που μπορεί να διαταράξουν το στομάχι του παιδιού σας, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα τηγανητά τρόφιμα και τα τρόφιμα που είναι πικάντικα ή λιπαρά. Βοηθήστε το παιδί σας να αποφύγει την αφυδάτωση εξαιτίας της διάρροιας παρέχοντας νερό και άλλα υγρά.

Δεν χρειάζεται να επικοινωνήσετε αμέσως με τον οικογενειακό σας γιατρό όταν συνειδητοποιήσετε ότι το 2χρονο παιδί σας έχει διάρροια, καθώς συχνά είναι δυνατό να βοηθήσετε το πρόβλημα μέσω της διατροφής. Ωστόσο, προκαλεί ανησυχία, εάν το παιδί σας παρουσιάσει πυρετό, εμφανίζει πόνο στο στομάχι, έχει αίμα ή βλέννα στα κόπρανα του ή δεν ουράρει για έξι ώρες. Εάν παρουσιαστούν αυτά τα συμπτώματα, επικοινωνήστε με το γιατρό του παιδιού σας.

Ξεκινήστε με τα υγρά

Η διατροφή BRAT

Συνεχής προσέγγιση θεραπείας

Ψάξτε για άλλα συμπτώματα