Δίαιτα & άσκηση μετά από λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι μια επεμβατική διαδικασία και η ανάρρωσή σας θα εξαρτηθεί από την ποσότητα και τον τύπο της λιποαναρρόφησης που έχετε, καθώς και από την περιοχή που αντιμετωπίζετε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Διαδικασίας Καλλυντικής Χειρουργικής Liposuction. Όπως και με οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση, πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές του γιατρού σας σχετικά με την μετεγχειρητική φροντίδα και την αποκατάσταση · ωστόσο, είναι γενικά σημαντικό να τρώτε καλά και να ξεκινήσετε να κινείστε αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση για να εξασφαλίσετε μακροπρόθεσμα οφέλη και να προωθήσετε τη ροή αίματος, Κίνδυνος θρόμβων και μόλυνσης.

Σχετικά με τη λιποαναρρόφηση

Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί αναρρόφηση για να απομακρύνει το λίπος από την επιφάνεια του δέρματος και μπορεί να γίνει είτε με γενική είτε με τοπική αναισθησία, αναφέρουν το Liposuction.com. Η τοπική αναισθησία θεωρείται γενικά η καλύτερη επιλογή επειδή η βαριά καταστολή μέσω γενικής αναισθησίας μπορεί να είναι επικίνδυνη, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αναρρώσει και πρέπει να χορηγηθεί από έναν αναισθησιολόγο.

Μετεγχειρητική Άσκηση

Πάρτε το εύκολο για τουλάχιστον δύο ημέρες αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση και αποφύγετε την έντονη δραστηριότητα για έως και ένα μήνα, σύμφωνα με Lipo.com. Ωστόσο, ανάλογα με το πού βρίσκεται η περιοχή που έχει υποστεί αγωγή, ίσως μπορέσετε να κάνετε σύντομα και ήπια περιπάτους για να ενθαρρύνετε την κυκλοφορία. Επαναλάβετε την άσκηση σε περίπου το ένα τέταρτο της κανονικής έντασης και της διάρκειας σας και βαθμιαία αυξάνετε από εκεί καθώς η δύναμή σας επιστρέφει και η δυσφορία μειώνεται.

Μετεγχειρητική δίαιτα

Ενώ οι ενήλικες έχουν σταθερό αριθμό λιποκυττάρων και η λιποαναρρόφηση αφαιρεί μόνιμα κάποια από αυτά, τα υπόλοιπα λιποκύτταρα μπορεί να αυξηθούν και να προκαλέσουν ακόμα αύξηση βάρους, αναφέρει ο ιστότοπος Smartliposuction. Για το λόγο αυτό, η λιποαναρρόφηση θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως ένα μέρος της διαδικασίας για να επιτευχθεί το επιθυμητό σχήμα σώματος και όχι ως ένας τρόπος για να χάσετε αμέσως το βάρος, αναφέρει η Lipo.com. Είναι πιο πιθανό να διατηρήσετε μακροπρόθεσμα τα οφέλη αυτής της χειρουργικής επέμβασης εάν ακολουθήσετε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή μετά την υποβολή της διαδικασίας. Η πρωτεΐνη είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διαδικασία επούλωσης, καθώς μειώνει την πρόσληψη αλατιού για να μειώσει το πρήξιμο, σύμφωνα με την Smartplasticsurgery.com.

Αλκοόλ

Να καταναλώνετε αλκοόλ για τουλάχιστον 48 ώρες πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Διαδικασίας Καλλυντικής Χειρουργικής Liposuction. Η κατακράτηση υγρών δεν θα αναμειγνύεται με οποιοδήποτε μετεγχειρητικό φάρμακο και, γενικά, επιβραδύνει τη διαδικασία επούλωσης. Συνιστάται θερμά να εγκαταλείπετε το κάπνισμα για μια λογική περίοδο πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση επειδή επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία και μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές που καθυστερούν την ανάρρωσή σας.

Προφυλάξεις

Είναι φυσιολογικό η περιοχή που έχει υποβληθεί σε θεραπεία να αισθάνεται τρυφερό, άβολη και ακόμη και ήπια επώδυνη για αρκετές ημέρες μετά τη λιποαναρρόφηση, σύμφωνα με το Lipo.com. Η περιοχή που θα υποβληθεί σε θεραπεία θα είναι επίσης κόκκινη και θα ανασηκωθεί αμέσως μετά το χειρουργείο. Ωστόσο, η παρατεταμένη διόγκωση και ερυθρότητα – ειδικά σε συνδυασμό με τον πόνο – μπορεί να είναι ένα σημάδι μόλυνσης. Εάν οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα είναι ακραία ή παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη χειρουργική επέμβαση, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.