Ασκεί τη βελτίωση της μάθησης στα παιδιά;

Η παχυσαρκία έχει αυξηθεί τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες στην Αμερική, καθιστώντας την εκμάθηση των επιπτώσεων της σωματικής προσαρμογής σε μια αναγκαιότητα. Το να καθίσετε στην τάξη συμβάλλει στην αύξηση της μάθησης με έναν τρόπο, αλλά η φυσική τακτοποίηση έχει επίσης βρεθεί όχι μόνο για το σώμα, αλλά και για το μυαλό.

Αυξημένη ροή αίματος

Όταν τα παιδιά αυξάνουν τη ροή του αίματος, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει καλύτερη ροή αίματος σε όλο το σώμα. Αν και η καλύτερη ροή αίματος επιτυγχάνεται με μια υγιεινή διατροφή – γεμάτη δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχες πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά – η άσκηση βοηθά το σώμα να διατηρήσει αυτή τη ροή. Ο Δρ. Majid Fotuhi, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νευρολογίας για την Υγεία και Φροντίδα Εγκεφάλου στη Βαλτιμόρη, δηλώνει ότι η άσκηση αυτής της άσκησης στα παιδιά όχι μόνο αυξάνει τη ροή του αίματος αλλά προάγει τη νευρογένεση, μια διαδικασία που δημιουργεί νευρώνες στον εγκέφαλο. Ουσιαστικά, η άσκηση είναι μεγάλη για τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο ενός παιδιού. (Αναφορά 1)

Επιπτώσεις στη μνήμη

Μαζί με την καλύτερη ροή αίματος μέσα από το σώμα και τον εγκέφαλο, η άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει τη διαδικασία μνήμης. Οι ασκήσεις όπως το περπάτημα ή το ποδήλατο έχουν διαπιστωθεί ότι έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην απόδοση των παιδιών στο σχολείο. Ο Art Kramer του Ινστιτούτου Προηγμένων Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, Beckman, λέει ότι τα κατάλληλα παιδιά είναι καλύτερα στο multitasking και σκέφτονται πιο αποτελεσματικά, λειτουργίες που σχετίζονται άμεσα με τη μνήμη, από τα παιδιά που δεν ασκούν. (Αναφ. 2)

Γνωστικός έλεγχος

Ο γνωστικός έλεγχος – η ικανότητα να δίνετε προσοχή – σχετίζεται και με την άσκηση. Ο Charles Hillman, διευθυντής του εργαστηρίου νευρογνωστικής κινησιολογίας στο Illinois, ολοκλήρωσε έρευνα που υποδεικνύει ότι τα παιδιά που ασκούν σωματική δραστηριότητα μπορούν να αυξήσουν την ικανότητά τους να βελτιώσουν τον γνωστικό τους έλεγχο. (Αναφ. 3) Για παιδιά που έχουν πρόβλημα να δώσουν προσοχή – ή έχουν διαταραχές όπως Υπερδραστική Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – η άσκηση μπορεί να είναι μια βιώσιμη λύση. Μια μελέτη που διεξήχθη από έναν ερευνητή του Πανεπιστημίου του Michigan, έδειξε ότι τα παιδιά που έχουν ADHD μπορούν καλύτερα να διώξουν τις περισπασμούς και να επικεντρωθούν σε μια εργασία μετά από μια σύντομη άσκηση. (Αναφ. 4)

Αθλητισμός και Εκπαίδευση

Αν και τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα και η συγκέντρωση συμβαδίζουν με τα χέρια, τα αθλήματα έχουν βρεθεί για να βοηθήσουν τις μαθησιακές λειτουργίες. Η συμμετοχή σε αθλητικές και άλλες μορφές σωματικών δραστηριοτήτων ενισχύει τομείς όπως η επεξεργασία πληροφοριών, η συμπεριφορά και η μνήμη. Η έρευνα σχετικά με τη συσχέτιση μεταξύ της σωματικής δραστηριότητας και της ενισχυμένης μάθησης και των καλύτερων βαθμών αυξάνεται. Μπορεί να είναι ότι ακόμη πιο έντονη σωματική δραστηριότητα μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω την εκμάθηση στα παιδιά. (Αναφορά 5)