Αντι-ιωδογόνο διατροφή για υποθυρεοειδισμό

Οι περισσότεροι γιατροί σας λένε να τρώτε περισσότερα μπρόκολα επειδή είναι καλό για σας, εκτός εάν έχετε υποθυρεοειδισμό, μια ιατρική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από χαμηλά επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών. Τα goitrogens είναι ουσίες που βρίσκονται σε τρόφιμα όπως το μπρόκολο που παρεμβαίνει στην παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει αντιγηραντική δίαιτα ως έναν τρόπο αντιμετώπισης χαμηλών επιπέδων θυρεοειδικών ορμονών.

Σχετικά με τον υποθυρεοειδισμό

Ο υποθυρεοειδισμός είναι η πιο κοινή κατάσταση των θυρεοειδών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας υπεύθυνος για τη ρύθμιση του μεταβολισμού του λίπους και των υδατανθράκων και τα χαμηλά επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών επηρεάζουν το μεταβολισμό, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Πολλοί άνθρωποι με υποθυρεοειδισμό έχουν έναν δύσκολο χρόνο να χάσουν βάρος μέχρι να σταθεροποιηθούν τα επίπεδα ορμονών. Μετά από μια δίαιτα που περιορίζει τα τρόφιμα που επηρεάζουν τα επίπεδα των ορμονών, όπως τα goitrogens, μπορεί να είναι ένας σημαντικός τρόπος θεραπείας.

Παρακολουθήστε αυτά τα λαχανικά του Σταυρού

Εκτός από το μπρόκολο, τα λαχανικά σταυρώνουν τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο, το κουνουπίδι, τα χόρτα, το κινέζικο λάχανο και το λάχανο. Ενώ τα σταυροβόλα λαχανικά αποτελούν πηγή goitrogens, φαίνεται ότι έχουν μόνο επίδραση στις ορμόνες του θυρεοειδούς όταν τα επίπεδα ιωδίου είναι χαμηλά, σημειώνει ο Cheryl Harris, προπονητής του νοσηλευτικού και υγειονομικού τομέα στη Βιρτζίνια. Το μαγείρεμα αυτών των λαχανικών αποικοδομεί τα goitrogens, τα οποία μπορεί να τα κάνουν ασφαλή για φαγητό. Για την ισορροπία των θυρεοειδικών ορμονών, μην τρώτε περισσότερο από 5 ουγγιές ακατέργαστων σταυροειδών λαχανικών την ημέρα.

Goitrogens στη σόγια

Τα τρόφιμα σόγιας είναι επίσης μια πηγή goitrogens. Όπως τα λαχανικά σταυρού, τα goitrogens στη σόγια φαίνεται να έχουν επίδραση στην παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών μόνο όταν τα επίπεδα ιωδίου είναι χαμηλά σε άτομα με υποθυρεοειδισμό. Ωστόσο, ο Shiela Dean, διαιτολόγος στο κέντρο Palm Harbor για την υγεία και την επούλωση στη Φλώριδα, προτείνει άτομα με υποθυρεοειδισμό να περιορίζουν την πρόσληψη τροφών σόγιας. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε πόση σόγια είναι ασφαλής για να φάτε. Η Κλίβελαντ Κλινική λέει εάν είστε οριακό υποθυρεοειδές, που σημαίνει ότι ο θυρεοειδής σας παράγει μερικές ορμόνες, δεν πρέπει να τρώτε σόγια καθημερινά. Οι μη ζυμωμένες τροφές σόγιας, όπως το γάλα σόγιας, το tofu και το σογιέλαιο, περιέχουν goitrogens · ωστόσο, τα ζυμωμένα τρόφιμα σόγιας, όπως το tempeh και η σάλτσα σόγιας, είναι ασφαλή για φαγητό επειδή η διαδικασία ζύμωσης μετουσιώνει τα goitrogens.

Limit Millet

Το κεχρί, ένα ολόκληρο δημητριακό χωρίς γλουτένη που καταναλώνεται ως πλάκα ή δημητριακά συχνά χρησιμοποιείται για να φτιάξει την ινδική επίπεδη τροφή, είναι επίσης πηγή goitrogens. Αλλά σε αντίθεση με τα λαχανικά σταυροειδών και τα τρόφιμα σόγιας, τα επαρκή επίπεδα ιωδίου δεν σας προστατεύουν από τις αιωρογόνες επιδράσεις του κεχρί στην παραγωγή θυρεοειδούς. Σκεφθείτε να τρώτε άλλους σπόρους εκτός από κεχρί εάν έχετε υποθυρεοειδισμό.