Αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται για μολύνσεις ζύμης

Οι περισσότερες γυναίκες παρουσιάζουν μόλυνση ζύμης τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Τα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου του κνησμού, της καύσης και της έκκρισης από τον κόλπο, μπορεί να είναι τόσο απογοητευτικά όσο και επικίνδυνα αν παραμείνουν ανεπεξέργαστα. Αρκετά διαφορετικά αντιβιοτικά είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία μολύνσεων ζύμης. Πολλοί μπορούν να αγοραστούν μέσω του μετρητή στο τοπικό φαρμακείο σας και συνήθως διατίθενται υπό μορφή υπόθετου. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας προσφέρει συνταγογραφούμενα φάρμακα που μπορούν να εξαλείψουν τις περισσότερες μολύνσεις ζύμης σε μία μόνο δόση.

Μικοναζόλη

Η μυκοναζόλη είναι ένα αντιμυκητιασικό φάρμακο που χρησιμοποιείται, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, για τη θεραπεία δερματικών και ζυμομυκητικών λοιμώξεων. Το προϊόν αυτό είναι διαθέσιμο πέρα ​​από τον πάγκο ως κρέμα και ως υπόθετο και ενδείκνυται για χρήση μία φορά την ημέρα για τρεις έως επτά ημέρες, ανάλογα με τη συγκέντρωση του δραστικού συστατικού. Αυτό το φάρμακο έρχεται με ένα εφαρμογέα για εύκολη χορήγηση. Εφαρμόστε το Miconazole το βράδυ, λίγο πριν πάτε για ύπνο, επειδή είναι πιο αποτελεσματικό όταν χορηγείται ξαπλωμένο · Εάν χρησιμοποιείτε ένα διάφραγμα ή προφυλακτικό για τον έλεγχο των γεννήσεων, αποφύγετε τη χρήση της Miconazole επειδή μπορεί να αλληλεπιδράσει με προϊόντα latex, καθιστώντας τα λιγότερο Μικοναζόλη είναι γενικά ασφαλής, αλλά μερικά άτομα μπορεί να παρουσιάσουν παρενέργειες. Αυτά περιλαμβάνουν τον ερεθισμό του δέρματος γύρω από τον κόλπο, τον κοιλιακό πόνο, τον πυρετό και την ανώμαλη κολπική έκκριση.

Κλοτριμαζόλη

Η κλοτριμαζόλη είναι ένα φάρμακο που χορηγείται μία φορά το βράδυ για τρεις έως επτά ημέρες. Αυτό το φάρμακο έρχεται σε μορφή κρέμας και κολπικής ταμπλέτας, η οποία έρχεται με ένα εφαρμογέα. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να είστε έγκυος, πίνετε αλκοόλ ή έχετε διαταραχή του ανοσοποιητικού σας συστήματος, μιλήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε το clotrimazole. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες της Clotrimazole περιλαμβάνουν ερεθισμό της κολπικής περιοχής και σημάδια επιδείνωσης της λοίμωξης, όπως πυρετό και οίδημα Κολπική περιοχή. Εάν εμφανίσετε κάποια από αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες, σταματήστε να χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν και επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Τιμοναζόλη

Η τιμοναζόλη είναι συνταγογραφημένο αντιμυκητιασικό φάρμακο που διατίθεται ως κρέμα. Αυτό το προϊόν θα πρέπει να αποφεύγεται εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε είδος λαπαροσκοπικής μορφής ελέγχου των γεννήσεων. Οι ενδείξεις για τη χρήση είναι μια ενιαία εφαρμογή αυτής της κρέμας. Εάν έχετε οποιαδήποτε αλλεργία στα προϊόντα πετρελαίου, μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες της Ticonazole περιλαμβάνουν αλλεργική αντίδραση υπό μορφή εξανθήματος, κνησμού ή κνίδωσης. Επιπλέον, η λοίμωξη από ζυμομύκητες μπορεί να είναι ανθεκτική σε αυτό το φάρμακο και πιθανόν να εμφανίσετε συμπτώματα όπως γρίπη, ναυτία και ανώμαλη κολπική έκκριση. Εάν αντιμετωπίσετε αυτά τα συμπτώματα, επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας.

Βουτοκοναζόλη

Η βουτοκοναζόλη συνταγογραφείται ως κρέμα που εφαρμόζεται στην κολπική περιοχή μια φορά το βράδυ πριν από το κρεβάτι. Εάν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε έγκυος, αποφύγετε τη λήψη αυτού του φαρμάκου. Αυτό το προϊόν μπορεί επίσης να αποδυναμώσει τα προϊόντα λατέξ, οπότε μην χρησιμοποιείτε μορφές ελέγχου των γεννήσεων που βασίζονται σε λατέξ, όπως προφυλακτικά ή ένα διάφραγμα όταν το χρησιμοποιείτε. Οι παρενέργειες της βουκοκοναζόλης είναι γενικά ήπιες και μπορεί να περιλαμβάνουν ερεθισμό και καύση στην κολπική περιοχή. Επιπλέον, μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα όπως γρίπη, κοιλιακό άλγος ή ασυνήθιστη κολπική έκκριση. Εάν αντιμετωπίζετε αυτά τα συμπτώματα, επικοινωνήστε αμέσως με τον επαγγελματία υγείας σας.

Φλουκοναζόλη

Η φλουκοναζόλη είναι συνταγογραφούμενη φαρμακευτική αγωγή διαθέσιμη σε μορφή υγρού και δισκίου. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της λοίμωξης, μπορεί να χρειαστεί να πάρετε τη φλουκοναζόλη ως μεμονωμένη δόση ή για αρκετές ημέρες. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες της φλουκοναζόλης μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, αλλαγές στη γεύση των τροφίμων, κοιλιακό άλγος και διάρροια. Αυτά τα συμπτώματα γενικά μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, αλλά επικοινωνήστε με το γιατρό σας εάν γίνουν σοβαρά. Οι πιο σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη λήψη της φλουκοναζόλης είναι ηπατική τοξικότητα, η οποία χαρακτηρίζεται από πηλό σε χρώμα πηλού, πόνο στην άνω δεξιά κοιλιά, κνησμό του δέρματος και κιτρίνισμα των ματιών και του δέρματος. Η φλουκοναζόλη μπορεί επίσης να προκαλέσει ασυνήθιστους μώλωπες ή αιμορραγία και εξαιρετική κόπωση. Εάν έχετε αυτό το είδος αντίδρασης σε αυτό το φάρμακο, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.