Αλουμινίου έναντι ποδηλάτων άνθρακα

Ένα από τα βασικά ζητήματα κατά την αγορά μιας νέας μηχανής είναι το υλικό πλαισίου. Δύο από τα πιο κοινά υλικά πλαισίου είναι τα φύλλα αλουμινίου και άνθρακα. Η κατανόηση των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων κάθε υλικού θα βοηθήσει τον καταναλωτή να λάβει μια εκπαιδευμένη απόφαση για την αγορά του.

Βάρος

Γενικά, τα πλαίσια από ανθρακονήματα είναι ελαφρύτερα από τα πλαίσια αλουμινίου. Η ποιότητα του πλαισίου θα καθορίσει τελικά το βάρος. Ένα καλά κατασκευασμένο ελαφρύ πλαίσιο από αλουμίνιο θα μπορούσε να ζυγίζει λιγότερο από ένα φθηνό πλαίσιο άνθρακα. Για να δημιουργηθούν ελαφριά πλαίσια, το πάχος του σωλήνα ποικίλλει σε όλο το μήκος του σωλήνα. Τα σωληνάρια θα είναι παχύτερα σε περιοχές που είναι υπό μεγάλη πίεση και λεπτότερες σε περιοχές που δεν είναι.

Κόπωση πλαισίου

Τα κουφώματα αλουμινίου διαθέτουν τη συντομότερη διάρκεια ζωής από κάθε υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλαισίων ποδηλάτων. Το τυπικό πλαίσιο από αλουμίνιο έχει προσδόκιμο ζωής πέντε έως 10 ετών. Αντιστρόφως, ο άνθρακας διαθέτει τη μεγαλύτερη διάρκεια κόπωσης. Οι περισσότεροι κατασκευαστές παρέχουν μια εγγύηση ζωής σε πλαίσια άνθρακα. Μερικοί κατασκευαστές προσφέρουν μια εγγύηση ζωής σε κουφώματα αλουμινίου τους, αλλά οι περισσότεροι προσφέρουν πέντε έως 10 χρόνια.

Ανεση

Τα κουφώματα αλουμινίου είναι άκαμπτα, επιτρέποντας τη βέλτιστη μεταφορά της ανθρώπινης δύναμης στην κίνηση προς τα εμπρός, γεγονός που καθιστά το πλαίσιο από αλουμίνιο εξαιρετική επιλογή για σπριντ, δοκιμές χρόνου και κριτήρια. Ωστόσο, ένα άκαμπτο πλαίσιο μπορεί να είναι εξαιρετικά άβολο σε μεγάλες διαδρομές. Οι ιδιότητες που κάνουν το αλουμίνιο δύσκαμπτο μεταδίδουν επίσης κραδασμούς του δρόμου απευθείας στον αναβάτη. Η προσθήκη ενός στύλου καθίσματος με άνθρακα, μιας διχάλας άνθρακα ή ενός τιμονιού από άνθρακα μπορεί να βοηθήσει στην απόσβεση των δονήσεων του δρόμου και στην αύξηση της άνεσης κατά την οδήγηση σε πλαίσιο αλουμινίου. Η διαδικασία κατασκευής ενός πλαισίου άνθρακα επιτρέπει στους κατασκευαστές να τοποθετήσουν τους δεσμούς άνθρακα κατά τρόπο που να παρέχει δυσκαμψία, αλλά να επιβραδύνει τις δονήσεις του δρόμου. Τα πλαίσια άνθρακα είναι εξίσου δύσκαμπτα με το αλουμίνιο, αλλά μειώνουν τις δονήσεις του δρόμου, παρέχοντας μια πολύ γρήγορη και άνετη οδήγηση.

Τιμή

Από τα δύο υλικά, το αλουμίνιο είναι το λιγότερο ακριβό. Εντούτοις, λόγω της τεχνολογίας βραδείας αποδέσμευσης, τα πλαίσια άνθρακα γίνονται πιο προσιτά. Θα χρειαστεί να αποφασίσετε το οικονομικό όφελος μεταξύ των δύο υλικών.

Επιλέγοντας ένα πλαίσιο

Θα χρειαστεί να επιλέξετε το υλικό πλαισίου που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες οδήγησης και τον τρέχοντα προϋπολογισμό σας. Τα κουφώματα αλουμινίου είναι μια καλή επιλογή για τους αναβάτες σε έναν σφιχτό προϋπολογισμό που θέλουν τη βέλτιστη απόδοση. Τα πλαίσια του άνθρακα είναι ιδανικά για τους αναβάτες που αναζητούν άνεση σε μεγαλύτερες διαδρομές ή σε όσους αναζητούν βέλτιστη απόδοση. Κάντε βόλτα και τα δύο υλικά πλαισίου πριν από την αγορά, προκειμένου να προσδιορίσετε ποια είναι η καλύτερη δυνατή για τις ανάγκες σας.