Αλλεργικές αντιδράσεις στα καρύδια

Εννέα από τις 10 τροφικές αλλεργίες οφείλονται στην ευαισθησία σε οκτώ από τα οκτώ τρόφιμα, σύμφωνα με τις εκθέσεις της U. S. Food and Drug Administration. Τα καρύδια και τα άλλα καρύδια είναι μεταξύ αυτών των οκτώ αλλεργιογόνων τροφίμων. Μια αλλεργία καρυδιού συνήθως διαρκεί μια ζωή. Τα καρύδια μπορούν να εμφανιστούν σε ψημένα προϊόντα, λικέρ, καραμέλα, πέστο, παγωτά, σάλτσες σαλάτας ή γαρνιτούρες και μίγματα ιχνών. Το λάδι από καρυδάκι, αν και μια καλή πηγή υγιεινού ωμέγα-3 λιπαρού οξέος, μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλεργίες. Τα συμπτώματα μιας αλλεργίας από καρυδιές κυμαίνονται από ήπια έως απειλητική για τη ζωή.

Αιτία αντίδρασης

Περίπου 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες δοκιμάζουν αλλεργίες σε καρπούς με κέλυφος, οι αναφορές για το δίκτυο Αλλεργίας Τροφίμων και Αναφυλαξίας. Όπως και τα άλλα καρύδια, τα καρύδια μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από δυσάρεστες αντιδράσεις. Προβλήματα προκύπτουν όταν το ανοσοποιητικό σας σύστημα σφάλλει την πρωτεΐνη καρυδιάς για μια επιβλαβή ουσία και απελευθερώνει αντισώματα στην κυκλοφορία του αίματός σας για να το καταστρέψει. Αυτά τα αντισώματα διεγείρουν συγκεκριμένα κύτταρα ώστε να παράγουν ισταμίνες και άλλα χημικά. Οι ιστονάνοι προκαλούν το δέρμα, τα συμπτώματα του πεπτικού και του αναπνευστικού συστήματος που σχετίζονται γενικά με τις αλλεργίες. Λιγότερο από το 10 τοις εκατό των πασχόντων από αλλεργιογόνο δενδρολίβανο ξεπερνούν την κατάστασή τους, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα αλλεργικών αντιδράσεων στα καρύδια εμφανίζονται συνήθως όχι περισσότερο από τέσσερις ώρες μετά την έκθεση. Αυτά συχνά εκτείνονται μέσα σε λίγα λεπτά. Κυψέλες γύρω από το στόμα που εξαπλώνονται σε άλλα μέρη του σώματός σας είναι τυπικά πρώιμα σημεία. Εκδηλώσεις και πρησμένα βλέφαρα συχνά ακολουθούν, μαζί με υγρά μάτια και ρινική συμφόρηση. Μπορεί να εμφανιστεί διάρροια ή έμετος, συριγμός, δυσκολία στην αναπνοή και άσθμα. Απλά αγγίζετε τα καρύδια μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε μερικούς ανθρώπους. Εάν οι πρωτεΐνες καρυδιού εισέλθουν στο δέρμα σας μέσα από ένα τραύμα, η αντίδραση μπορεί να είναι ίση ή να υπερβαίνει εκείνη από την κατανάλωσή τους. Τα αλλεργικά συμπτώματα συνήθως υποχωρούν εντός 24 ωρών.

Αναφυλαξία

Ορισμένες αλλεργικές αντιδράσεις προχωρούν στην αναφυλαξία, μια σοβαρή και πιθανώς απειλητική για τη ζωή κατάσταση. Η αναφυλαξία είναι μια κατάσταση σοκ που απαιτεί άμεση θεραπεία. Τα σημάδια της αναφυλαξίας περιλαμβάνουν έναν εξασθενημένο, γρήγορο παλμό, σφριγηλό, κρύο δέρμα, αναπνευστική δυσφορία και λιποθυμία. Τα άτομα με γνωστές αλλεργίες από καρυδιά πρέπει πάντα να φέρουν ενέσιμη επινεφρίνη, ευρέως διαθέσιμη με ιατρική συνταγή, για χρήση σε αναφυλακτική έναρξη. Ένα ιατρικό βραχιόλι που προσδιορίζει την πάθηση μπορεί επίσης να είναι ένα lifesaver.

Διαχείριση αλλεργίας καρυδιών

Τα καρύδια και τα πεκάν ανήκουν στην ίδια οικογένεια καρπών δέντρων. Μια αλλεργική αντίδραση σε αυτά δεν δείχνει απαραίτητα τις αντίστοιχες αλλεργίες στους ξηρούς καρπούς άλλων οικογενειών. Ωστόσο, όλοι οι καρποί με κέλυφος μπορούν να εκτεθούν σε ίχνη καρυδιών κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, επειδή συχνά επεξεργάζονται στον ίδιο εξοπλισμό. Ο μόνος τρόπος για τον προσδιορισμό της έκτασης μιας αλλεργίας είναι μέσω δοκιμών. Ένας αλλεργιολόγος μπορεί να κάνει εξετάσεις δέρματος ή αίματος ή να συνταγογραφήσει δίαιτα αποφυγής για να καθορίσει εάν μια αλλεργική αντίδραση είναι καρυδιού. Εάν ναι, αποφεύγοντας τα καρύδια, τα πεκάν και οποιοδήποτε τρόφιμο που περιέχει ή ίχνη από αυτά είναι ο μόνος τρόπος για την πρόληψη αλλεργικών αντιδράσεων.