Ένα φιλικό προς τον προϋπολογισμό οικογενειακό σχέδιο γεύματος

Ο προγραμματισμός υγιεινών οικογενειακών γευμάτων με προϋπολογισμό παίρνει αφοσίωση και προετοιμασία τόσο πριν το κεφάλι σας στο μαγαζί και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας όταν τα πράγματα γίνονται απασχολημένα. Η ανταμοιβή για την εργασία σας είναι μια αίσθηση οργάνωσης όταν πρόκειται για γεύματα, χαμηλότερο προϋπολογισμό παντοπωλείων και ένα νόστιμο δείπνο που μπορεί να απολαύσει ολόκληρη η οικογένεια.

Πριν να ψωνίσετε

Μία από τις καλύτερες στρατηγικές για να διατηρήσετε τη λίστα των παντοπωλείων σας στον προϋπολογισμό σας είναι να σχεδιάζετε με συνέπεια τα γεύματά σας. Καθίστε μία φορά την εβδομάδα και προγραμματίστε όλα τα γεύματα για εκείνη την εβδομάδα. Συμπεριλάβετε πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο. Σκεφτείτε τις μέρες που μπορείτε να βγείτε για φαγητό, γιατί αν σχεδιάσετε ένα γεύμα για εκείνη την ημέρα, το φαγητό που αγοράζετε για αυτό μπορεί να πάει σε σπατάλη. Αυτή είναι και η σπατάλη των χρημάτων σας · Σχεδιάστε τη λίστα αγορών σας γύρω από τις πωλήσεις. Κάθε εβδομάδα, πάρτε ένα αντίγραφο της εφημερίδας την ημέρα που τρέχουν οι διαφημίσεις παντοπωλείων ή επισκεφθείτε τους ιστότοπους των τοπικών καταστημάτων για να δείτε τι πωλείται. Εάν το βόειο κρέας είναι σε πώληση, προγραμματίστε τουλάχιστον ένα ή δύο γεύματα με βάση το βοδινό κρέας. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε επιπλέον βοείου κρέατος έτσι ώστε την επόμενη φορά που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σε ένα γεύμα, δεν χρειάζεται να το αγοράσετε σε υψηλότερη τιμή. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, επιμείνετε στο σχέδιο γεύματός σας. Αν η εκχώρηση συγκεκριμένων πιάτων σε ορισμένες ημέρες είναι υπερβολικά αυστηρή για σας, απλά σχεδιάστε τα γεύματα που θα κάνετε για την εβδομάδα και επιλέξτε ποιο γεύμα θέλετε να φάτε σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα. Μην επιστρέψετε στο μπακάλικο επειδή έχετε μια λαχτάρα για ένα διαφορετικό γεύμα, καθώς αυτό θα αυξήσει τις δαπάνες σας για παντοπωλεία.

Δημιουργία λίστας

Αφού έχετε προγραμματίσει τα γεύματα που η οικογένειά σας θα φάει τις επόμενες εβδομάδες, κάντε μια λίστα αγορών. Συμπεριλάβετε τα στοιχεία που χρειάζεστε για τα γεύματά σας, καθώς και όλα τα συρραπτικά, όπως το ψωμί, το γάλα ή το χυμό. Μην συμπεριλάβετε προϊόντα μπάνιου, επειδή μπορείτε συχνά να αγοράσετε αυτά τα αντικείμενα σε διαφορετικό κατάστημα για χαμηλότερη τιμή. · Αν κουμπώνετε τα κουπόνια, περάστε από το αρχείο κουπονιών σας και βρείτε αυτά που μπορεί να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα στο σχέδιο γεύματος αυτής της εβδομάδας. Κολλήστε με χαρτόνι αυτά τα κουπόνια στη λίστα των παντοπωλίων σας, ώστε να μην τα ξεχάσετε στο σπίτι.

Πλοήγηση στο Κατάστημα

Όταν στο κατάστημα, κολλήστε στη λίστα σας. Θα κάνει τα σχέδια γευμάτων σας εύκολο να εκπληρωθούν και να κρατήσει τον προϋπολογισμό σας σε καλό δρόμο. Κατά την επιλογή μεταξύ διαφορετικών μαρκών και μεγεθών πακέτων, ελέγξτε τις τιμές μονάδας. Οι τιμές αυτές εμφανίζονται στα ράφια κάτω από το φαγητό και σας λένε πόσο κοστίζουν τα τρόφιμα ανά ουγγιά. Ενώ ένα μικρότερο πακέτο μπορεί να είναι φθηνότερο στην ονομαστική του αξία, το κόστος ανά ουγγιά μπορεί να είναι μεγαλύτερο. Για παράδειγμα, εάν ένα 8-oz. Το κουτί των ντομάτων κοστίζει 1,49 δολάρια και μια 16-ουγκιά. Μπορεί να κοστίσει $ 1,99, το 16-ουγκιά. Μπορεί να είναι πιο οικονομικά αποδοτικό.

Τι να αγοράσετε

Επιλέξτε γενικά τρόφιμα όποτε είναι δυνατόν. Επιπλέον, ελέγξτε τα επάνω και κάτω ράφια για λιγότερο ακριβά αντικείμενα – τα αντικείμενα με υψηλότερη τιμή φυλάσσονται στο επίπεδο των ματιών.

Κάνοντας το Stretch

Κάντε τα γεύματα της οικογένειάς σας να τεντώνονται προσθέτοντας επιπλέον λαχανικά. Για παράδειγμα, εάν κάνετε μια κατσαρόλα κοτόπουλου και ρυζιού, προσθέτοντας μια τσάντα από κατεψυγμένα λαχανικά, τοποθετείτε το πιάτο, τεντώνοντας το για να εξυπηρετήσει ένα επιπλέον άτομο (ή να το βάζετε στο ψυγείο για μεσημεριανό γεύμα την επόμενη μέρα). Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τα πιάτα σας με διπλή χρέωση αν υπάρχει καλή πώληση στο κατάστημα. Αν έχετε αποθεματοποιηθεί σε στήθη κοτόπουλου επειδή ήταν καλά διατιμημένα, κάντε δύο κατσαρόλες κοτόπουλου και ρυζιού και βάλτε το ένα στην κατάψυξη. Την επόμενη φορά που δεν έχετε επιπλέον χρήματα για πολλά καταστήματα παντοπωλείων ή έχετε ξεμείνει από το χρόνο για να μαγειρέψετε το δείπνο, απλώς τραβήξτε την έξτρα κατσαρόλα από την κατάψυξη και τοποθετήστε την στο φούρνο.