Ένα σχέδιο υγιεινής διατροφής για έναν πάσχοντα από λύκο

Ο λούπις είναι μια χρόνια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί βλάβη στα όργανα, στις αρθρώσεις ή στο δέρμα. Ο Lupus πλήττει κυρίως γυναίκες σε ηλικία τεκνοποίησης, ηλικίας 15 έως 44 ετών και γυναίκες με χρώμα έχουν τα υψηλότερα ποσοστά. Τα συμπτώματα ποικίλλουν για κάθε άτομο, από ήπια έως απειλητική για τη ζωή, και μπορούν να διαγραφούν αν η υγεία σας βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Δεν υπάρχει ειδική δίαιτα για τη βελτίωση του λύκου, αλλά μιλήστε στο γιατρό και τον διαιτολόγο σας για τις ειδικές διατροφικές ανάγκες για τη διαχείριση των ιατρικών καταστάσεων που σχετίζονται με τον λύκο.

Ο Λούπας είναι μια χρόνια ασθένεια που περιλαμβάνει επεισοδιακές “φλόγες”. Για άγνωστους λόγους, το σώμα επιτίθεται, και το σύστημα που είναι σε θέση να σας κρατήσει υγιές από τα βακτηρίδια και τους ιούς γίνεται ευάλωτο. Ο λούπας επηρεάζει πολλά συστήματα σώματος, όπως δερματολογικά, μυοσκελετικά, αιματολογικά, καρδιοπνευμονικά, νεφρικά, κεντρικά νευρικά, γαστρεντερικά και οφθαλμολογικά. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του λύκου είναι ο πυρετός, η κόπωση και η απώλεια βάρους ή κέρδος, πολλοί ασθενείς παρουσιάζουν δερματικά προβλήματα. Οι εκδηλώσεις επηρεάζουν την ευημερία σας και προκαλούν κατάθλιψη, αϋπνία και μειωμένη συγκέντρωση.

Σε περιπτώσεις ειδικών συστημικών συνθηκών, όπως οστεοπόρωση ή διαβήτης που προκαλείται από στεροειδή, καρδιαγγειακή νόσο και νεφρική νόσο, η εξάλειψη των τροφών από τη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του λύκου. Μπορεί να χρειαστείτε ένα συγκεκριμένο σχέδιο διατροφής εάν έχετε απάθεια, κακή μυϊκή νόσο, δυσκοιλιότητα ή διάρροια, ξηρό, τραχύ, λείο δέρμα και θαμπό, ξηρά, εύθραυστα, λεπτά μαλλιά.

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αποφύγετε κάποια τροφή, ούτε υπάρχει μία μόνο διατροφή που συνιστάται για πάσχοντες από λύκο, λέει η Δρ. Laura Coleman, καταχωρημένη διαιτολόγος. Ο Coleman συνιστά μια δίαιτα με άφθονα φρέσκα λαχανικά και φρούτα, ψάρι με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, δημητριακά ολικής άλεσης και άπαχο κρέας ή πουλερικά. Η αναιμία είναι ένα κοινό σημάδι του λύκου. Τρώτε πολλά πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, για να αυξήσετε το σίδηρο στη διατροφή. Ωστόσο, η καλύτερη πηγή σιδήρου είναι ο σίδηρος “heme” επειδή απορροφάται καλύτερα από τα φυτικά τρόφιμα ή τις πηγές “μη αιμά”. Ο σίδηρος Heme βρίσκεται στο κρέας, τα ψάρια και τα πουλερικά.

Για να αυξήσετε τα αποθέματα σιδήρου στο σώμα, συμπεριλάβετε μια πηγή βιταμίνης C σε κάθε γεύμα και τρώτε κρέας, ψάρι ή πουλερικά σε διάφορα καθημερινά γεύματα. Για μέγιστη απορρόφηση του σιδήρου, μην τρώτε τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο ή ίνες ή πίνετε τσάι και καφέ με πηγές που δεν προέρχονται από αίμα. Το ασβέστιο και τα τρόφιμα με τανίνες όπως το τσάι μειώνουν την απορρόφηση του σιδήρου. Φάτε ή πίνετε αυτά τα τρόφιμα ή ποτά στο μεταξύ των γευμάτων. Συζητήστε με τον γιατρό σας σχετικά με τα συμπληρώματα που ισχυρίζονται ότι ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα συμπληρώματα μπορούν να αλληλεπιδράσουν με συνταγογραφούμενα φάρμακα και να προκαλέσουν επιβλαβείς παρενέργειες.

Τα συμπτώματα του Λούπιου

Ειδικές συστάσεις για τη διατροφή

Διατροφικές ανάγκες

Προειδοποίηση